DebtCare helpt schulden voorkomen en oplossen


ALKMAAR, 20070131 -- Adequate schuldhulpverlening waarbij de cliënt elk moment met een wachtwoord via internet zijn eigen dossier kan inzien. Dat is wat DebtCare, voor ogen heeft. Van vrijwillige schuldhulp tot budgetbeheer. DebtCare kan mensen met (aankomende) financiële problemen, maar bijvoorbeeld ook hun werkgevers op allerlei manieren bijstaan in het vinden van een oplossing.

Financiële problemen zijn de laatste jaren aan de orde van de dag. Steeds meer mensen gaan steeds meer lenen of op afbetaling kopen, en proberen zo het ene gat met het andere te dichten. De Coöperatie DebtCare is een zelfstandige werkmaatschappij van de Coöpeatie Cocare en heeft een uitgebreide website waar veel informatie kan worden gevonden.

Traject
Medewerkers van DebtCare zijn deskundige en goed opgeleide zelfstandige schuldhulpverleners die in heel Nederland hun diensten aanbieden aan mensen met schulden. Afhankelijk van de situatie volgt een `minnelijke' traject, waar nodig volgt een aanvraag in het kader van de Wet Sanering Natuurlijke Personen. Hierbij legt de rechter de schuldeisers een regeling op en krijgt de klant een traject aangeboden waarbij hij of zij binnen een termijn van drie tot maximaal vijf jaar vrij is van alle schulden. Een door de rechter benoemde WSNP toezichthouder beheert in deze periode een zgn. boedelrekening waaruit de schuldeisers een betaling ontvangen. Het aanstellen van een budgetbeheerder of civiel bewindvoerder kan een bijdrage leveren aan het succesvol doorlopen van de WSNP termijn of wanneer het de cliënt (nog) niet lukt om zelf de financiële touwtjes in handen te nemen. De schuldhulpverleners van DebtCare onderstrepen het belang van zo snel mogelijk aan de bel te trekken als het fout dreigt te gaan. Door op tijd en preventief te werken kunnen een ernstige problemen als huisuitzetting of loonbeslag worden voorkomen.

Inzage in dossier
Door het unieke dossiervolgsysteem PayCare kan een cliënt met een wachtwoord 24 uur per dag via het internet het eigen dossier bekijken. Het systeem is zo georganiseerd dat de privacy van de cliënt absoluut gegarandeerd kan worden. Zo worden, ook als de cliënt zelf zijn gegevens oproept, nooit naam- en adresgegevens in beeld gebracht.

Werkgever
Voor werkgevers met werknemers die in de schulden zitten, kan DebtCare een hoop betekenen. Soms krijgen zij te maken met loonbeslag, om nog maar te zwijgen van de spanningen in het privéleven van de werknemer die onherroepelijk invloed hebben op het functioneren. DebtCare komt werkgevers graag tegemoet met informatie over een mogelijke oplossing waar zowel werkgever als werknemer mee geholpen zijn.

DebtCare kan cliënten naast schuldhulpverlening, civiel bewindvoering of budgetbeheer geboden ook begeleiding bij ontslag, terugval in inkomen, reïntegratietrajecten, belastingaangiften en verzekeringen bieden. Op dit moment zijn er zes vestigingen van DebtCare en zijn per sociaal economische regio kantoren in voorbereiding. Voor meer informatie over Debtcare en haar diensten, kan telefonisch contact opgenomen worden met het informatiecentrum via telefoonnummer 0651-703838 of via e-mail info@debtcare.nl en via de website www.debtcare.nl .





Ingezonden persbericht