Genomineeerden Flevolandse Ondernemersprijs bedrijfskringen bekend

Tijdens het Flevopenningen ondernemersgala op 2 februari aanstaande worden naast de Flevopenningen 2006 voor de startende, de duurzame en de innovatieve onderneming van het jaar, ook de winnaar van de Flevolandse Ondernemersprijs Bedrijfskringen bekend gemaakt. Het gala vindt dit jaar voor de derde maal plaats in de Meerpaal in Dronten.

De volgende bedrijven zijn voorgedragen voor de Flevolandse Ondernemersprijs Bedrijfskringen 2006:


- Namens OndernemersVereniging de Driehoek: De Rede te Dronten (www.derede.nu), een horecabedrijf met vele faciliteiten.


- Namens Vereniging Bedrijfskring Almere: Lapis Lazuli te Almere (www.lapislazuli.nl), levert onder meer producten voor harde en zachte ooglenzen, zoals lensvloeistoffen.


- Namens Bedrijfskring Zeewolde: Ace Pharmaceuticals te Zeewolde (www.ace-pharm.nl), ontwikkelt en produceert onder meer medicijnen voor mens en dier.


- Namens Bedrijvenkring Urk: Bouwbedrijf de Wadden te Urk (www.bouwbedrijfdewadden.nl), al meer dan 20 jaar actief in alle facetten van de bouw.


- Namens Bedrijven Actief Noordoostpolder: Kuiken N.V. te Emmeloord (www.kuiken.nl), concentreert zich op marktsegmenten als de bouw, grond-, weg- en waterbouw, overslag, kraanverhuur en de landbouw en levert daarvoor onder andere machines.


- Namens Bedrijfskring Lelystad: Hanzestad Compagnie te Lelystad (www.hanzestad.com). Oude zeilschepen voor feesten, partijen, zakelijke bijeenkomsten en bruiloften kunnen hier worden gehuurd.

De hoofdjury onder leiding van gedeputeerde Andries Greiner, met daarin vertegenwoordigd de voorzitter van de KvK. Rob Nijhof en de voorzitter van VNO-NCW en MKB-Flevoland Bert Gijsberts, zal een keus maken uit deze genomineerden. Voor de Flevopenningen zijn oud-staatssecretaris Economische Zaken, Gerrit Ybema en Tweede kamerlid van het CDA, woordvoerder duurzaamheid, Liesbeth Spies leden voor de hoofdjury.

Kaarten voor het Flevopenningen Ondernemersgala op vrijdag 2 februari aanstaande zijn nog te verkrijgen via www.flevopenningen.nl of via Nauta EvenementenCommunicatie, tel. 0320 - 292090. Door een gewijzigde opzet zijn er meer kaarten beschikbaar dan voorgaande jaren.