Gemeente Weert

INFORMATIEAVOND LANDBOUWONTWIKKELINGSGEBIEDEN IN WEERT

De provincie heeft in de gemeente Weert drie zoekgebieden voor landbouwontwikkelingsgebieden aangewezen. Ter voorbereiding op de besluitvorming door de Weerter gemeenteraad wordt op donderdag 1 februari om 19.30 uur een informatieavond georganiseerd voor bewoners en belangstellenden van de landbouwontwikkelingsgebieden in Café zaal de Klak in Tungelroy.

De provincie Limburg heeft een reconstructieplan opgesteld voor Noord- en Midden-Limburg. In dit plan zijn zoneringen aangegeven voor de intensieve veehouderij. Deze zoneringen zijn verplicht gesteld vanuit de reconstructiewet. Er zijn zones aangegeven waar de intensieve veehouderij op termijn weg moet, maar ook gebieden waar de intensieve veehouderij zich zou mogen vestigen (de landbouwontwikkelingsgebieden). De provincie heeft ervoor gekozen de landbouwontwikkelingsgebieden (LOG's) als zoekgebied aan te wijzen. Voor Weert betreft dit het gebied Leukerstraat, Dijkerstraat en een gebied ten noorden van Tungelroy.

Klankbordgroep
De gemeente kan daarbij de begrenzing aanpassen en voorwaarden stellen. Samen met een klankbordgroep zijn diverse rapporten gemaakt. In de klankbordgroep zaten vertegenwoordigers van actiegroep Stop het LOG, dorpsraad Tungelroy, LLTB, IVN en intensieve veehouderijbedrijven. Randvoorwaarden en begrenzing zijn vastgelegd in het "Ruimtelijk kwaliteitsplan LOG. Hierin wordt ook uitgewerkt hoe zo'n LOG er uit zou komen te zien. Rapporten, brieven en presentaties zijn te vinden op de gemeentelijke website www.weert.nl onder bestuurlijk informatiesysteem (BIS), leeszaal.