Gemeente Alkemade




Activiteiten woningbouwplan De Bloemen van start

24-01-2007

De activiteiten voor woningbouwplan De Bloemen gaan nu echt van start. Op 1 februari wordt begonnen met het bouwrijp maken. In deze fase worden alle zaken uit de bodem verwijderd zoals betonnen funderingen, vloeren, resten van rioleringen, wegen enzovoort.

Het terrein wordt vervolgens opgeschoond en er wordt gestart met het graven van de cunetten voor de wegen met daarin de rioleringen, drainage en funderingsmateriaal voor de toekomstige verhardingen. Om de nieuwe riolering geheel op te nemen in het stelsel van de gemeente, worden er aansluitingen gecreëerd en sommige gedeelten gesaneerd. Hiervoor worden er in de Sotaweg en de Korte Goog ook rioleringswerken uitgevoerd. Daarom zullen op verschillende tijdstippen verkeersbelemmerende maatregelen worden genomen. Voor de Sotaweg betekent dit dat we diverse keren dwars de weg moeten oversteken. In de Korte Goog wordt het riool volledig vervangen. De Korte Goog wordt bij het woonrijp maken gereconstrueerd tot een 30 km-zone.

De bouwpercelen worden vervolgens geëgaliseerd en rond medio mei kan de bouwaannemer beginnen met heiwerkzaamheden waarna gebouwd kan worden. Ongeveer in maart 2008 start het woonrijp maken. Dit gebeurt, net als de bouw in fases. Eerst worden alle voorzieningen aangebracht door de verschillende nutsbedrijven en daarna kan gestart worden met het inrichten van de wijk. Verhardingen, wegmeubilair, verlichting, beplantingen en bijzondere voorzieningen zijn elementen die dan aangebracht worden. Het totale project zal vermoedelijk begin 2009 zijn afgerond.

Voor meer informatie over de dagelijkse gang van zaken kunt u contact opnemen met de heren Van Male en/of Van Vliet. Zij zijn dagelijks op het terrein aanwezig en gehuisvest in de directiekeet. Deze keet komt op het bouwterrein te staan. Voor overige vragen kunt u contact opnemen met de heer Oldenhof van de gemeente, tel. (071) 332 72 28.