Gemeente Delft 60-jarig huwelijk, Delft

Bezoek burgemeester Verkerk aan de heer en mevrouw Kool, ter gelegenheid van hun 60-jarig huwelijk op donderdag 1 februari 2007 om 12.00 uur, Chopinlaan 9, 2625 TD Delft. (kamer 235)

De heer Johannes Kool is geboren op 26 november 1924 te Delft. Mevrouw Wilhelmina Johanna Kool - van Velzen is geboren op 17 juli 1921 te Delft.

Het huwelijk is op 1 februari 1947 gesloten ook te Delft.

De heer Kool heeft het laatst gewerkt bij de Gelatinefabriek. Bij dit bedrijf heeft hij een ongeluk gehad en is zijn been tot de knie geamputeerd. Na het ongeval heeft hij nog 2 jaar gewerkt.

Mevrouw Kool heeft voor het gezin en de huishouding gezorgd.

Het echtpaar heeft 2 kinderen en 4 kleinkinderen.

Mevrouw Kool heeft een poppenverzameling gehad. Aangezien het echtpaar met de jaren kleiner is gaan wonen, heeft mevrouw Kool haar poppenverzameling weg moeten doen.

De heer Kool heeft als hobby muziek en samen luisteren ze graag naar muziek.

Het jaar 2006 is voor het echtpaar een moeilijk jaar geweest. De heer Kool heeft zijn heup gebroken en daardoor moest hij een aantal maanden in de Bieslandhof verzorgd worden. Aangezien hij zijn vrouw zelf verzorgt, moest zij daardoor ondergebracht worden bij woonzorgcentrum Abtswoude.

Het echtpaar Kool heeft het naar hun zin in woonzorgcentrum die Buytenweye. Er wordt veel georganiseerd voor de bewoners. Het echtpaar is erg tevreden over de verzorging.