Ingezonden persbericht


Muziek uit Marokko in Theater de Evenaar

Donderdag 1 februari| aanvang 20.15 uur| entree: ¤10/¤8

Theater de Evenaar - JAZZ MEETS THE WORLD; Gnaoua Raga

Tradities van verschillende continenten kunnen op verrassende manieren elkaar raken. Voor dit concert maakt de Indiase zanger en componist Raj Mohan nieuwe composities op teksten uit zowel de Indiase (Raga) als de Marokaanse (Gnaoua) cultuur. Gnaoua en Raga hebben de geleidelijke, vloeiende opbouw van de muziek en bij de rituelen, die bij deze muzikale tradities horen, gemeenschappelijk. In dit concert wordt deze kruisbestuiving verrijkt met elektrisch geluid en elementen uit de jazz.

Het begrip raga is afkomstig uit de Indiase muziek, die grotendeels gebaseerd is op improvisatie. De raga is het raamwerk, een aantal vaste regels waarbinnen de muzikant improviseert. Ook worden aan ragas bepaalde emoties toegekend. Gnaoua is een Marokkaanse Soefi-orde. Door middel van hun muziek wekken zij een trance op die de naam heeft therapeutisch te werken.

Zaterdag 25 februari| aanvang 15.00 uur|entree: ¤10 / ¤8

Theater de Evenaar - LoungeM; Amazigh Special

LoungeM staat voor comedy, live muziek, spoken word, theater en meer. Relaxen, genieten, luisteren, dansen... Deze editie van LoungeM in Theater de Evenaar staat in het teken van de Amazigh muziek.

Vrijdag 23 maart| aanvang 20.15 uur|entree: ¤ 10 / ¤8

Theater de Evenaar - NL mundo & Imetlaa

Imetlaâ is een Nederlands-Berberse muziekgroep die traditionele Amazighmuziek uit de Rifstreek verwerkt in swingende cross-overs met latin-, rock- en dance-invloeden. NL Mundo is een flamencogroep die eigen composities en arrangementen van de traditionele flamenco speelt. Op de in maart 2007 te verschijnen cd, combineren Imetlaâ en NL Mundo deze twee stijlen met elkaar. Het resultaat is een unieke mix van Amazigh en Andalusische klanken en ritmes.

Vrijdag 30 maart | aanvang 20.30 uur | entree: ¤10 / ¤8

WMDC - Mohamed Ilias en groep

Mohamed Ilias (Tanger) is woonachtig in Nederland. Van jongs af aan speelt hij muziek. Hij heeft in verschillende bands gespeelt zoals Kasba, Safarzi en Thaziri zowel in binnen- als buitenland. Na de muzikale ervaringen met de verschillende bands besloot hij om solo verder te gaan. Hij heeft sinds enkele jaren een eigen band opgericht waarmee hij op verschillende podia heeft gestaan. De muziekstijlen die Mohamed Ilias en zijn band spelen zijn Rai en Regadda. In het najaar van 2006 is zijn cd ' Elwahrania' uitgekomen.

Theater de Evenaar

Willemskade 25, Rotterdam

Informatie en reserveringen:

010- 270 71 90

(di t/m zo van 10.00 - 17.00 uur)

www.TheaterDeEvenaar.nl

World Music & Dance Centre

Pieter de Hoochweg 125, Rotterdam

Informatie en reserveringen:

010- 244 45 16

info@wmdc.nl

www.wmdc. nl

Stichting Jazz International

info@jazzinternational.nl

Postbus 21023,
3001 AA Rotterdam