UPC: regionale tv-omroepen naar digitaal basispakket

Upc nederland

Amsterdam, 26 januari 2007 - Op donderdag 1 februari voert UPC Nederland wijzigingen door in de samenstelling van haar digitale tv-pakketten. Abonnees met het digitaal basispakket (UPC Digital TV Pack) kunnen vanaf die datum ook kijken naar de regionale omroepen. Het kabelbedrijf geeft voortaan de acht regionale omroepen in haar verzorgingsgebied door in het (lager geprijsde) digitale basispakket en niet meer in het Extra Channel Pack. De prijs van het UPC Digital TV Pack blijft onveranderd. De overige regionale omroepen blijven vooralsnog in het Extra Channel Pack.

Met de wijziging speelt UPC in op de wens van kijkers en regionale omroepen dat de regionale omroep voor alle digitale tv-kijkers in diezelfde regio te ontvangen is. In tegenstelling tot het analoge standaardpakket zijn in het UPC Digital TV Pack vanaf 1 februari echter acht regionale omroepen te ontvangen.

Van UPC Extra Channel Pack naar UPC Digital TV Pack:
Omrop Fryslan, TV Flevoland, TV Noordholland, TV Utrecht, TV Gelderland, TV Rijnmond, Omroep Brabant TV en L1 Limburg.

De exacte samenstelling van het UPC Digital TV Pack en het UPC Digital Extra Channel Pack staat vanaf 29 januari op www.upc.nl/televisie/zenderaanbod.

UPC Nederland
UPC Nederland, een toonaangevende aanbieder van televisie, breedband internet en vaste en mobiele telefoniediensten in Nederland, heeft 2,2 miljoen televisieklanten (waarvan 423.000 klanten met een abonnement op UPC Digital TV), 544.000 breedband internetklanten en 363.000 telefonieklanten (per 30 september 2006). UPC Nederland is een geconsolideerde dochteronderneming van Liberty Global, Inc. (NASDAQ: LBTYA, LBTYB, LBTYK).

= = =

Noot aan de redactie:
Voor nadere informatie kunt u bellen met Ronald van der Aart, manager public relations, T
020 7755771 of mobiel 06 21 98 275.