Gemeente Voorschoten

Persberichten - Raadsvergadering over bestuurskrachtmeting live te volgen op Voorschoten online
Uitgebracht op: maandag 29 januari 2007

De bijzondere raadsvergadering van 1 februari over de bestuurskrachtmeting is live te volgen via www.voorschotenonline.nl. De uitzending begint om 19.50 uur. In de verga-dering bespreekt de gemeenteraad de resultaten van de bestuurskrachtmeting 2006, die het bureau Partners en Pröpper heeft uitgevoerd. De uitzending is een proef. Het is de bedoeling om in de toekomst alle raadsvergaderingen uit te zenden via het internet.

De gemeenteraad zal zich tijdens de vergadering buigen over de conclusies, de aanbevelingen en het vervolg van het onderzoek. Het onderzoek is gehouden om te komen tot leerpunten voor het functioneren van het lokale bestuur in zijn omgeving. Aan het onderzoek hebben velen hun medewerking verleend: Voorschotense burgers, ondernemers, raadsleden, (oud-)bestuurders, ambtenaren en (regionale) samenwerkingspartners.

Aanbevelingen
De bestuurskrachtmeting geeft aan dat een herindeling op dit moment niet noodzakelijk is. Het advies is om op eigen kracht voortvarend in te zetten op verbetering. Aanbevelingen uit het onderzoek zijn het versterken van de strategische visievorming, stellen van goede prioriteiten, betrekken van burgers bij wat de gemeente doet en investeren in verbetering van de ambtelijke organisatie.


- einde bericht -