Gemeente Leiden

Uitnodiging bijwonen start anti-graffiti campagne

Op donderdag 1 februari om 16.00 uur geeft wethouder John Steegh het startsein voor de nieuwe gemeentelijke anti-graffiticampagne. In 1991 is Leiden gestart met haar anti-graffitibeleid. Eerst in het kernwinkelgebied, gevolgd door de omliggende wijken binnen de singels. De aanpak is succesvol gebleken. Graffiti wordt snel opgespoord en professioneel verwijderd door DZB Leiden, naar tevredenheid van deelnemers en de Leidse burger. Reden genoeg voor de gemeente om per ingang van 1 februari in heel Leiden voor deze aanpak te kiezen.

Wat houdt het anti-graffiti beleid in?
Iedereen in de stad kan gebruik maken van de nieuwe opdracht aan DZB. Dit houdt in dat deelnemers een overeenkomst afsluiten met DZB Leiden. Bij ingang van de overeenkomst wordt eventuele aanwezige graffiti en illegaal plakwerk gratis verwijderd (nulbeurt). Daarna wordt, na melding bij de graffitimeldlijn, graffiti en illegaal plakwerk binnen 2 tot 6 dagen verwijderd. Ook spoort DZB zelf graffiti op. Bij het afsluiten van de overeenkomst kan DZB gemachtigd worden om bij de politie aangifte te doen. De gemeente draagt een belangrijk deel van de kosten. Aan deelnemende bedrijven wordt een geringe vergoeding gevraagd. Voor particulieren is de service gratis.

Start campagne
De start van de campagne vindt plaats bij Autobedrijf Liam (Vondellaan 45), die het eerste contract binnen de nieuwe regeling zullen tekenen. Wethouder Steegh zal de feestelijkheden inleiden en ter plekke een symbolische start maken met het verwijderen van graffiti.

Programma:
15.45: inloop
16.00: aftrap door wethouder John Steegh
16.05: mevrouw Ilma Merx (directeur dienst Milieu & Beheer gemeente Leiden) en de heer Adriaan Klok (directeur DZB) ondertekenen het uitvoeringscontract 16.15: wethouder John Steegh maakt een begin met het verwijderen van graffiti bij Liam, ondersteund door medewerkers van DZB 16.25: afsluiting
Nadere informatie:
Geeske Voerman, Bureau Communicatie, tel. (071) 516 77 65.

---- --