Gemeente Amsterdam



Tweede Ouder- en Kindcentrum in Oud-Zuid

30 januari 2007
-
Stadsdeel Oud-Zuid

Op donderdag 1 februari opent Lieke Thesingh, wethouder voor Jeugd en Onderwijs, het tweede Ouder-en- Kindcentrum (OKC) in Oud-Zuid, aan de Amstelveenseweg 122. Lieke Thesingh zal o.a. vertellen waarom het OKC een belangrijke plaats inneemt binnen het jeugdbeleid van Oud-Zuid. Ook wordt de OKC informatiezuil feestelijk geopend.

OKC Oud-Zuid is een nieuwe mijlpaal voor het samenwerkingsverband van verschillende partnerinstellingen die zich in Stadsdeel Oud-Zuid inspannen voor de gezondheid en het welzijn van jonge kinderen en hun ouders.

Twee kinderen spelen op het Museumplein -fotograaf Edwin van Eis

Informatiezuil

Op de informatiezuil, voorzien van een digitaal scherm, vinden (aanstaande) ouders en werkers informatie over het aanbod van de instellingen die deel uitmaken van het OKC. Zo is er allerlei informatie over de ontwikkeling van kinderen, maar ook als er sprake is van een kinderwens, vindt men hier alle informatie.

Alle vragen op één plek

Bij een OKC kunnen ouders met hun kind vanaf de zwangerschap tot 12 jaar voor alle vragen over gezondheid, ontwikkeling en opvoeding op één plek in de buurt terecht. De instellingen die participeren in het OKC geven eenduidige voorlichting en advies aan de ouder. Zij kunnen sneller problemen kunnen signaleren en gemakkelijker doorverwijzen waardoor (ernstige) problemen beter voorkomen kunnen worden. Reageer