KWF Kankerbestrijding



persbericht

Laat een snor staan en steun de strijd tegen kanker

Amsterdam, 31 januari 2006 Fight cancer roept heel mannelijk Nederland op om vanaf 1 februari zijn snor een maand lang te laten staan en deze te laten sponsoren door vrienden en bekenden. De opbrengst van de snorrenactie besteedt Fight cancer aan de strijd tegen kanker.

Het concept is simpel: iemand stelt voor om in de maand februari zijn snor te laten staan en vraagt vrienden, collegas en familie hem hiervoor te sponsoren. Via de website www.fightcancer.nl/snor kan iedereen rechtstreeks de snordrager sponsoren of gewoon een bijdrage doen. De snorrenactie ontstond in de uitzending van DJ Timur, Timur Open Air, van Caz! Radio.

Fight cancer is ontzettend blij met de actie van DJ Timur. Angelique Breve, projectleider Fight cancer: We zijn in december gelanceerd en nu al komen mensen in actie voor Fight cancer. Dit geeft aan dat onze doelgroep met ons de strijd tegen kanker op een positieve manier aan wil gaan onder het motto: Love Life, Fight Cancer; vier het leven, vecht tegen kanker. Het geld komt ten goede aan wetenschappelijk kankeronderzoek, voorlichting en begeleiding.

Dj Timur laat uiteraard zelf zijn snor staan en roept daarnaast zoveel mogelijk mensen op om zich bij de actie aan te sluiten. Ook Fight Cancer ambassadeur Aram van de Rest geeft het goede voorbeeld en laat een snor staan. Daarnaast hebben zich verschillende bekende Nederlanders zich aangemeld. Wil je weten hoe een snor staat bij Peter van der Vorst, Lange Frans, Ali B., Viktor Brand, Tygo Gernandt, Kew Jaliens, Shota Arverlatze en anderen? Surf dan naar de website en sponsor jouw favoriete snor.

Iedereen kan de actie ook ondersteunen door snor te sms-en naar nummer 2255. Microsoft geeft zichtbaarheid aan de snorrenactie op MSN, Spaces en Hotmail. Caz! Radio heeft in het programma Timur Open Air elke dag nieuwe snordragers en sponsors in de uitzending.

Sponsors en mannen die hun snor willen laten staan kunnen zich opgeven via de campagnesite: www.fightcancer.nl/snor.

==============