Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Voorstel voor Cultural Youth Center in deelraad

De raad van de deelgemeente Feijenoord vergadert donderdag 1 februari 2007 om 20.00 uur in het deelgemeentekantoor aan de Maashaven O.z. 230. Op de agenda staat onder andere het initiatiefvoorstel Cultural Youth Center (CYC) Feijenoord, ingediend door de fractie van de PvdA.

Centrum voor 200 jongeren
In de deelraadvergadering wordt voorgesteld een CYC voor 200 jongeren in Feijenoord op te zetten en daarmee te starten in het voorjaar van 2007. Verder moet het dagelijks bestuur onderzoek laten doen naar de locatie en de kosten van zon jongerencentrum. Tot slot moet het dagelijks bestuur met een voorstel komen om de jongerencultuur een actieve rol te laten spelen binnen het jeugdbeleid.

Idee uit Verenigde Staten
Het idee van CYC komt uit de Verenigde Staten. Daar worden door zogenaamde urban cultural centers initiatieven genomen in binnensteden om de straatcultuur vast te pakken en te ontwikkelen. Op die manier kunnen jongeren worden bereikt, waar de gevestigde instituties geen grip meer op hebben. Jongeren met talent krijgen daarnaast de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen.

Benoeming
In de vergadering van 1 februari worden ook vervangers en nieuwe burgerraadsleden in de diverse wijkgebonden commissies benoemd. De voordrachten zijn gedaan door de partijen CDA en SP. Het gaat om de volgende personen:

* de heer J.P. Chotoo (CDA), als eerste vervanger in de commissies Vreewijk-Katendrecht, voor de heer W. Pikeur;
* de heer M. Hannati (CDA), als eerste vervanger in de commissie Feijenoord-Kop van Zuid, voor de heer W. Pikeur;
* de heer T. Yazir (CDA), als eerste vervanger in de commissie Afrikaanderwijk-Hillesluis, voor de heer T. Çifçi;
* mevrouw E. Zwaan (SP), in de commissie Bloemhof-Noordereiland, ter vervanging van het burgerraadslid J. Grootfaam;
* de heer G. Verhaegen, toegevoegd aan de commissie Vreewijk-Katendrecht, omdat mede-partijlid S.J. Osadiaye-Van der Kooi voorzitter is van deze commissie.

Agenda

* Opening en vaststelling van de agenda;

* Mededelingen;

* Vragenhalfuur;

* Concept verslag + concept besluitenlijst deelraad van 21 december 2006;

* Presentatie politie: cameratoezicht

* Replijsten;

* Benoeming/installatie burgerraadsleden;
* Initiatiefvoorstel Cultural Youthcenter Feijenoord (PvdA);
* Maatschappelijke Opvang (mondelinge toelichting);
* Rondvraag en sluiting.

Informatie

Een ieder is uitgenodigd om de raadvergadering op 1 februari bij te wonen. Voor meer informatie kunt u bellen met de griffie van de deelgemeente Feijenoord, via telefoonnummer (010) 291 63 56