Ingezonden persbericht


Uitnodiging
Dit is een gezamenlijke uitnodiging van het stadsdeel Oud-Zuid, de Stichting Olympisch Stadion Amsterdam, de provincie Noord-Holland, de ministeries van VWS en OCW en de gemeente Amsterdam.

Datum 31 januari 2007
Kenmerk 07

Persconferentie n.a.v. overeenstemming over bouw van inloopbaan bij Olympisch Stadion.

Geachte mevrouw, mijnheer,

Amsterdam krijgt in 2008 een professionele warming-up accommodatie op Park Schinkeleilanden. Nederland kan nu een rol van betekenis gaan spelen op internationaal atletiekgebied.
Begin 2006 is besloten de mogelijkheden voor de aanleg van deze inloopbaan voor de stad Amsterdam te onderzoeken. Door de intensieve samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven, sport-, onderwijs- en culturele instellingen is vast komen te staan dat dit gaat lukken.
De accommodatie biedt mogelijkheden voor top- en breedtesport, zowel voor mensen uit Amsterdam als daarbuiten. Iedereen kan gebruik maken van de nieuwe inloopbaan.

Tijdens de persconferentie, die wordt geleid door Angela Groothuizen, zijn de volgende personen aanwezig:
Mevr. C. Gehrels, wethouder Sport van de gemeente Amsterdam De heer E. Linthorst, portefeuillehouder Sport van het stadsdeel Oud-Zuid Mevr. R. Kruisinga, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland De heer H. Lubberding, directeur van de Stichting Olympisch Stadion Amsterdam

Ook wordt er een sprankelende animatie vertoond, die laat zien hoe de inloopbaan er uit komt te zien en wat de betekenis er van is voor Amsterdam en Nederland.

Datum: donderdag 1 februari 2007 Plaats: BPF ruimte in het Olympisch Stadion Tijd: 12.30 uur

U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Met vriendelijke groet,
Robert Wichink,
afdeling Bestuursvoorlichting

Robert Wichink 020 552 2345/06 2259 3547

Bezoekadres
Stadhuis, Amstel 1
1011 PN Amsterdam

Postbus 202 Directie Communicatie 1000 AE Amsterdam
Telefoon 020 552 2117
Fax 020 624 5550
www.amsterdam.nl


---- --