Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 1 februari 2007

Aansluiting Westergasfabriek op Mediaring Amsterdam een feit

Vanaf 1 februari zijn de mogelijkheden voor digitale toepassingen op de Westergasfabriek sterk uitgebreid. Met de aansluiting van de Westergasfabriek op de Mediaring Amsterdam heeft NOB de Mediaring uitgebreid in westelijke richting. De aansluiting op de Mediaring past in de strategie van de Westergasfabriek om hoogwaardige en flexibele faciliteiten te bieden. Natuurlijk voor evenementen en optredens, maar ook voor tv-opnames en live uitzendingen. De Westergasfabriek verhoogt hiermee verder haar waarde als locatie. Alle markante industriële gebouwen op het terrein, variërend van 60 m2 tot 2500 m2, zijn nu uitermate geschikt als TV- studiolocatie.

State-of-the-art verbindingen

NOB biedt de Westergasfabriek de mogelijkheid om capaciteit permanent aan te bieden die anders alleen tijdelijk voor opnames zou worden ingehuurd. Dat geldt voor zowel internetcapaciteit als videoverbindingen. De Westergasfabriek heeft nu vanaf meerdere plekken op het terrein state-of-the-art verbindingen tot haar beschikking, waarmee kan worden voorzien in uiteenlopende behoeften van evenementen. Zo is er standaard vanuit een studio bijvoorbeeld 1 Gbps aan dataverkeer, met 100 Mbps naar het internet en een ongecomprimeerde SDI-verbinding met mogelijkheid van kruisgesprekken, intercom, e.d.

Mediaring Amsterdam

De oorspronkelijke Mediaring Amsterdam loopt vanaf het Concertgebouw langs verschillende media- en entertainmentlocaties als Het Muziektheater, Het Concertgebouw, AT5, ZoominTV, Plantage en Desmet. De uitbreiding van de Mediaring Amsterdam loopt langs de Westergasfabriek en langs A10 West om bij het internetknooppunt AMS-IX weer aan te sluiten bij de oorspronkelijke Mediaring Amsterdam. Mediaring Amsterdam is een initiatief van NOB.

Over de Westergasfabriek

De Westergasfabriek exploiteert en programmeert binnen- en buitenruimtes in het Cultuurpark Westergasfabriek. De industriële monumenten en het omliggende park van de Westergasfabriek vormen een multifunctionele ruimte en een modern stadspark van internationale allure. Je vindt er groen, een plek om te werken, ruimte voor grote en kleine evenementen en diverse horeca-, film- theater- en expositiegelegenheden.

Contact:

Westergasfabriek: Liesbeth Jansen, T 020 586 07 10 E communicatie@westergasfabriek.nl

NOB: Patricia Gaarenstroom, T 035 677 42 10 E communicatie@nob.nl