Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Internationale menwedstrijd Beekbergen steunt Elandsdoorn Foundation


01/02/2007

Beekbergen, 1 februari 2007
Door bemiddeling van Elandsdoorn oprichter Arthur Batenburg en Businessclub Riant lid Henk Buitenhuis hebben BC Riant en de Stichting Internationale Menwedstrijd Beekbergen Apeldoorn besloten zich de komende editie van de internationale menwedstrijd te verbinden aan de Elandsdoorn Foundation.

De internationale menwedstrijd Beekbergen Apeldoorn vindt plaats van 26 tot en met 29 juli op de terreinen van Riant Equestrian Centre in Beekbergen. Ieder jaar verbindt de internationale menwedstrijd, waar ook dit jaar het Nederlands Kampioenschap vierspannen wordt verreden, haar evenement aan een goed doel.
De Elandsdoorn Foundation is een stichting die zich ten doel stelt blijvende financiële ondersteuning te bieden aan de door Hugo en Liesje Tempelman (afkomstig uit Apeldoorn) opgezette projecten in Zuid Afrika. De initiatieven van de Elandsdoorn Foundation en de werkwijze worden ondersteund door onder andere Herman van Veen, de Britse zakenman Richard Branson en de voormalige tenniskampioenen Jacco Eltingh en Paul Haarhuis.
Elandsdoorn is een township, zo'n 200 kilometer ten noordoosten van Johannesburg, waar 40.000 mensen in bar slechte leefomstandigheden wonen. De Elandsdoorn Foundation initieert projecten om de leefsituatie te verbeteren, zoals het opzetten van een bakkerij om de mensen niet alleen van dagelijks brood maar ook van werkgelegenheid te voorzien. Andere gerealiseerde projecten en verbeteringen totnutoe zijn onder meer een volwaardig medisch centrum, een kraamkliniek, postagentschap, computerschool, kleuterscholen, vuilnis ophaaldienst, HIV/Aids voorlichtingsteam, drinkwatervoorzieningen, luierfabriek, hypermodern laboratorium, sportvelden enzovoorts.

Businessclub Riant voorzitter René Lemmens is zeer verguld met de samenwerking tussen de internationale menwedstrijd en de Elandsdoorn Foundation: "De internationale menwedstrijd Beekbergen Apeldoorn staat in Apeldoorn en omgeving zeer hoog aangeschreven. Ons evenement biedt mede dankzij haar internationale karakter een perfect platform voor een goed doel als de Elandsdoorn Foundation. Door onze namen aan elkaar te verbinden genereren we voor beide partijen veel nieuwe mogelijkheden."
`Beekbergen' steunt de Elandsdoorn Foundation door onder meer het beschikbaar stellen van de Vip tent, een stand in het strodorp en een van de zeven marathonhindernissen komt geheel in het teken te staan van de Elandsdoorn Foundation. Op vrijdagavond 27 juli wordt er in het Vip paviljoen een grote benefiet gala-avond georganiseerd.

Meer informatie over de Elandsdoorn Foundation:

www.elandsdoorn.com