Provincie Flevoland



Smakelijk bedankje voor medewerkers Jeugdzorg

Om zijn waardering te tonen voor de grote inzet die de medewerkers in de Jeugdzorg in 2006 opnieuw hebben geleverd, heeft gedeputeerde John Bos vandaag bij een groot aantal Flevolandse jeugdzorginstellingen en Bureau Jeugdzorg taarten en een bedankbrief laten bezorgen.

Het gaat om instellingen die op indicatie van Bureau Jeugdzorg, zorg verlenen aan kinderen en jongeren. In de brief bedankt de gedeputeerde hen met name voor hun succesvolle aanval op de wachtlijsten vorig jaar, waarbij hij spreekt van `een fantastisch resultaat'.

Jeugdzorgbeleid krachtig voortzetten

De Jeugdzorg is de afgelopen jaren volop in beweging geweest, en dat is ongetwijfeld ook in 2007 het geval, zo schrijft John Bos. Een beweging in de goede richting die hij gezamenlijk met de instellingen krachtig wil doorzetten: de samenwerking tussen de instellingen, de samenwerking tussen de sector Jeugdzorg en het onderwijs en gemeenten, de inzet van de Intensief Pedagogische Thuishulp (daarbij wordt de hulp zoveel mogelijk in het eigen gezin geboden) en het wegwerken van de wachtlijsten.

Blijvend aandacht voor wachtlijsten

Eerder deze maand is bekend geworden dat vorig jaar zo'n 670 kinderen en jongeren extra in zorg zijn genomen, bovenop het `gebruikelijke' aantal van 1300. Hiermee is de wachtlijst vrijwel verdwenen.

Het wegwerken van de wachtlijsten in 2006 is mede mogelijk gemaakt door tijdelijke rijksmiddelen. Deze eenmalige extra middelen zijn vooralsnog niet beschikbaar in 2007. De verwachting is dat de wachttijden daardoor weer zullen stijgen. Omdat de aanpak van de wachtlijsten voor de provincie de hoogste prioriteit heeft, stelt zij de komende jaren jaarlijks 1 miljoen euro beschikbaar. De provincie blijft bij het rijk aandringen op structurele, extra middelen.

Een een taart voor de harde werkers in de jeugdzorg