Politie Hollands Midden

Datum: 1 februari 2007

Sassenheim Met de brommer het water in Een 38 jarige man uit Hoofddorp is op 1 februari, rond 06.00 uur aangehouden nadat hij onder invloed van alcohol zijn brommer had gereden. De man werd door agenten aangetroffen in de sloot naast het fietspad van de Rijksstraatweg in Sassenheim. Hij had de bocht in het fietspad over het hoofd gezien en was de sloot ingereden. Als snel werd het de agenten duidelijk dat hij onder invloed was van alcohol. De man werd onderworpen aan een blaastest. De uitslag van de test lag ver boven de toegestane 220 ug/l, namelijk 605 ug/l. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Leiden Aanhouding na huiselijk geweld De politie kreeg op woensdag 31 januari, omstreeks 21.30 uur, de melding dat een man zijn vrouw had geslagen in hun woning aan de Hoflaan. Beiden waren nog in de woning toen de politie arriveerde. De vrouw wilde geen aangifte doen tegen haar man, ook niet na herhaaldelijk vragen van de agenten. In het kader van het protocol huiselijk geweld besloot de politie, ondanks dat de vrouw geen aangifte wilde doen, de man ambtshalve aan te houden. De politie heeft met het protocol huiselijk geweld de mogelijkheid om de verdachte aan te houden, zonder dat er aangifte wordt gedaan. De man is in verzekering gesteld en een vervolgtraject wordt ingezet.

Leiden Fietsen zonder licht op de rijbaan tegen het verkeer in De politie heeft donderdagnacht, rond 01.50 uur, een 32 jarige Leidenaar aangehouden die op zijn fiets tegen het verkeer in op de rijbaan reed. Een tegemoetkomende taxi kon hem nauwelijks ontwijken. De man kon zich niet identificeren omdat hij geen ID op zak had. Hij werd overgebracht naar het bureau ter vaststelling van zijn identiteit. Nadat zijn personalia bekend was kon hij met een bekeuring op zak wegens het rijden zonder verlichting en het niet voorhanden hebben van ID naar huis vertrekken.

Gouda Auto weg na inbraak De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een woninginbraak aan de Breevaarthoek. Via de voorzijde van de woning wisten dader(s) binnen te dringen. De voordeur was niet op slot gedraaid terwijl de bewoners uit huis waren. Thuisgekomen misten zij de auto die voor de deur geparkeerd had gestaan. In de woning misten zij inderdaad de autosleutels en een mobiele telefoon. De auto, een beige Peugeot, staat inmiddels internationaal als gestolen gesignaleerd. De technische recherche van Politie Hollands Midden doet onderzoek naar eventueel door de dader(s) achtergelaten sporen.

Nieuwkoop Auto weg na inbraak In de nacht van dinsdag 30 januari op woensdag 31 januari is er ingebroken in een woning aan den Reigerstraat. Via de voorzijde van de woning wisten dader(s) binnen te dringen. In de woning zochten zij naar waardevolle spullen. Zij wisten onder andere de mobiele telefoon als de autosleutels weg te nemen. Met de autosleutels werd de voor de deur geparkeerde auto meegenomen. De auto, een zwart Opel Zafira, staat inmiddels internationaal als gestolen gesignaleerd. De technische recherche van Politie Hollands Midden doet onderzoek naar eventueel door de dader(s) achtergelaten sporen.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --