Nederlandse Tafeltennisbond


B-trainer worden ?


01-02-2007

De NTTB is momenteel bezig met inventariseren of er voldoende geïnteresseerden zijn voor een nieuwe opleiding tafeltennistrainer-B (pilot tafeltennistrainer-4). Dus ben je al een ambitieuze A-train(st)er en wil je je kennis over tafeltennistraining vergroten? Dan zijn er nu wellicht interessante mogelijkheden voor je.

Bij voldoende belangstelling voor de opleiding zal er een informatieavond worden gehouden en een toelatingsprocedure worden gestart. Geïnteresseerde A-train(st)ers kunnen hun belangstelling voor de opleiding tafeltennistrainer-B per e-mail kenbaar maken aan Magrit van Dinter, dinter@nttb.nl. Mocht je jezelf al hebben aangemeld dan is aanmelden uiteraard niet meer nodig.

Profiel Tafeltennistrainer-B

De B-train(st)er is prestatief ingesteld: het zo goed mogelijk presteren in wedstrijden met het team en het individu is het uiteindelijke doel. Hij/zij geeft in verenigingsverband meerdere keren per week training aan senioren op landelijk subtopniveau en aan talentvolle jeugd. Hij/zij coacht een team of individu op bovengenoemd niveau. De B-train(st)er leidt eveneens afdelings- c.q. regiotrainingen en treedt daarbij op als technisch coördinator, wat hij/zij ook binnen de vereniging doet.

Ten opzichte van de A-train(st)er heeft de B-train(st)er meer algemeen inzicht in de elementen van het tafeltennisspel (technisch, tactisch, conditioneel en mentaal) en kan hij/zij deze beter herkennen in en toepassen op het team en de individuele speler op bovengenoemd niveau. Daarnaast begeleidt en adviseert hij/zij het (technisch) kader binnen een vereniging. Verder wordt hij/zij geacht opleidingstaken binnen de vereniging uit te voeren. Wat betreft zijn/haar eigen vaardigheid is de B-train(st)er in staat individuele complexe trainingsvormen (in het bijzonder meerballentraining) te hanteren.