Ingezonden persbericht


Buurtlink.nl ontvangt 500.000 euro van de Nationale Postcode Loterij

Buurtlink.nl vaste beneficient van Nationale Postcode Loterij

's-Graveland, 1 februari 2006 - Buurtlink.nl is vaste beneficient geworden van de Nationale Postcode Loterij. Dit is gisteren bekend gemaakt tijdens het Goed Geld Gala, de jaarlijkse traditionele bijeenkomst met de aangesloten goede doelen. Buurtlink.nl is hiermee de 53ste vaste beneficient van de Nationale Postcode Loterij. Buurtlink.nl ontving een cheque ter waarde van 500.000 euro.

Marck Feller, directeur van Buurtlink.nl, is zeer verheugd dat Buurtlink.nl de bijdrage heeft ontvangen van de Nationale Postcode Loterij. " De bijdrage van de Nationale Postcode Loterij stelt Buurtlink.nl in staat haar doelstellingen sneller te bereiken door een groter bereik voor Buurtlink.nl te creëren en de continue innovatie van de website" , aldus Marck Feller.

Wat is Buurtlink.nl?
Buurtlink.nl is je buurt op internet. Na het intoetsen van de postcode krijgt de bezoeker allerlei informatie over zijn buurt. Op deze website kan iedere buurtbewoner lezen - én schrijven - wat er in de buurt gaande is. Buurtlink.nl biedt een platform voor burgerjournalistiek. Het laatste nieuws in de buurt, berichten en reacties van medebewoners, tweede-handsspullen in de buurt, veiligheid (politieberichten) en buurtactiviteiten zijn voorbeelden van onderwerpen die er te vinden zijn. De website is sinds september 2006 in de lucht.

Nationale Postcode Loterij
Sinds 1 januari 2006 zet de Nationale Postcode Loterij zich naast mensenrechten, ontwikkelingssamenwerking en natuur en milieu ook in voor sociale cohesie in Nederland. De Nationale Postcode Loterij heeft met een totaalinleg van ruim 432 miljoen euro een omzetstijging van 2,9% gerealiseerd in vergelijking met vorig jaar.

Buurtlink.nl is een activiteit van Stichting Buurtlink. Stichting Buurtlink is een onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk en heeft als doel om de sociale cohesie in de samenleving te bevorderen door middel van een website. Stichting Buurtlink is gevestigd in 's-Graveland en heeft negen werknemers.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht