Persberichten Rijn & Venen, 10.40 uur

Utrecht, 01-02-2007

Schennispleger aangehouden

LINSCHOTEN Woensdagmorgen rond 07.50 uur heeft de politie een
31-jarige man uit Linschoten aangehouden voor het plegen van schennis. Schoolgaande kinderen hadden die ochtend gezien dat de man zonder kleding in zijn voortuin stond. Een van de kinderen, een 13-jarig meisje, belde naar haar moeder om dit te vertellen. De moeder heeft vervolgens de politie gewaarschuwd. Zij vertelde ook dat haar dochter al eerder had gezien dat de man naakt voor zijn woning stond. Agenten zijn naar de woning gegaan en hebben de man aangehouden. Tegen de Linschoter wordt proces-verbaal opgemaakt.

Fiets terug

OUDEWATER Een 27-jarige vrouw uit Oudewater heeft haar gestolen fiets teruggekregen nadat deze op 12 januari in Oudewater was gestolen. De vrouw had de politie ingeschakeld toen zij tien dagen na de diefstal haar fiets te koop had zien staan op Marktplaats.nl. In overleg met de politie heeft zij een afspraak gemaakt met de verkoper om de fiets te bezichtigen. Er kwam echter niemand opdagen. Na verder onderzoek kwam de politie uit bij twee jongens uit Linschoten, van 15 en 16 jaar oud. Agenten hebben de ouders van beide jongens op de hoogte gebracht van hun vermoedens. Beide ouders hebben vervolgens volledig meegewerkt aan het onderzoek. Woensdag 31 januari heeft de politie de twee jongens verhoord. De 15-jarige jongen heeft bekend de fiets gestolen te hebben en samen met zijn vriend besloten zij de fiets via Marktplaats.nl te verkopen. Tegen de jongens wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole

MAARSSEN Woensdagmiddag en -avond heeft de politie in Maarssen een bromfiets- en algemene verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 55 bekeuringen uitgeschreven en drie personen aangehouden.

s Middags controleerde de politie van 13.30 tot 17.00 uur op het Harmonieplein. Hier werden 33 bekeuringen uitgeschreven aan bromfietsbestuurders die de zaken niet in orde hadden. Ook een motorrijder die over het fietspad reed werd bekeurd en tien automobilisten voor diverse verkeersovertredingen. Twee personen werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau; één omdat hij op een gestolen brommer reed en één omdat hij nog gesignaleerd stond.

s Avonds werd de controle op de Maarssenbroeksedijk voortgezet. Zestien bromfietsen en hun bestuurders werden gecontroleerd. Dit leverde veertien bekeuringen op voor het niet dragen van de helm, rijden zonder rijbewijs of certificaat, technische gebreken en verkeersgedrag. Een bromfietsbestuurder werd aangehouden voor rijden onder invloed (280 ug/l). Ook kregen zes fietsers een bekeuring omdat ze geen verlichting hadden. Twee automobilisten kregen een bekeuring.

Bejaarde vrouw bestolen

KOCKENGEN - Een 88-jarige bewoonster van een verzorgingstehuis is maandag 29 januari slachtoffer geworden van diefstal en deed aangifte.

Een onbekend persoon belde omstreeks 14.00 uur namens de politie de vrouw op. De beller vertelde dat de pinpas van de vrouw was gevonden en dat hij de pincode nodig had om de pinpas terug te kunnen geven. Na ongeveer een kwartier stonden twee meisjes van ongeveer 15 jaar voor de deur van de bejaarde vrouw. Zij vertelden dat zij voor een opdracht van school de vrouw vragen wilden stellen over de oorlog. Ondertussen werd de vrouw nog driemaal door dezelfde persoon gebeld en weer vroeg hij om de pincode. De vrouw gaf de pincode niet. Kort nadat de twee meisjes waren vertrokken, ontdekte de vrouw dat er sieraden en haar pinpas uit de woning zijn gestolen. De persoon die belde zou een Indiaas accent hebben. De twee meisjes zouden mogelijk een Indiaas uiterlijk hebben en waren geheel in het zwart gekleed. De politie onderzoekt de diefstal en roept personen op die mogelijk de twee meisjes hebben gezien dit te melden via telefoonnummer 0900-8844.

De politie adviseert nooit de pincode bekend te maken aan derden, zelfs niet als u daar om wordt gevraagd. De bankinstellingen vragen namelijk nooit naar de pincode.

Twee woninginbrekers aangehouden

ABCOUDE Twee verdachten van inbraak zijn 31 januari aangehouden nadat ze op heterdaad werden betrapt in een woning aan de Docter Sloetlaan.

Omstreeks 21.15 uur kreeg de politie de melding dat buurtbewoners gestommel hoorden en verdachte personen zagen in een woning aan de Docter Sloetlaan. Agenten gingen ter plaatse en zagen twee verdachte uit een raam springen en wegrennen. Na een korte achtervolging kon één van de mannen, een 21-jarige Amsterdammer, in de kraag worden gevat. Met hulp van een politiehond werd na verloop van tijd ook de tweede verdachte, een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, opgespoord. Hij zat in een achtertuin aan de Johan van Gorkumstraat.

De mannen zijn ingesloten voor verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Onder invloed

MAARSSEN Een 37-jarige man uit Tienhoven is woensdag aangehouden voor rijden onder invloed nadat hij met zijn bestelauto tegen een geparkeerde auto was aangereden.

Omstreeks 19.35 uur kreeg de politie de melding van de aanrijding in de wijk Zwanenkamp. Omdat er mogelijk alcohol in het spel was, kwam de politie ter plaatse en nam een blaastest af. De bestuurder had te veel gedronken en werd aangehouden. De ademanalyse op het politiebureau gaf
555 ug/l aan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van zes uur.