Gemeente Epe


Controle speelautomaten in Epe afgerond

In 2006 is de eenheid Handhaving van de gemeente Epe gestart met het controleren op de aanwezigheid van speelautomaten bij verenigingen, recreatie- en horecabedrijven. In het kader van de Wet op de Kansspelen is de controle met name gericht op het voorkomen van gokverslaving. Resultaten
In de afgelopen maanden heeft de eenheid Handhaving 104 verenigingen, recreatie- en horecabedrijven gecontroleerd. Daaruit is gebleken, dat 14 bedrijven in overtreding waren door de plaatsing van één of meer speelautomaten zonder de vereiste vergunning (in totaal ging het om 21 speelautomaten). Deze 14 bedrijven zijn op de hoogte gesteld van de bevindingen van de eenheid Handhaving; vervolgens zijn de speelautomaten verwijderd of is er alsnog een vergunning aangevraagd. Bij hercontrole bleek, dat alsnog drie van de 14 bedrijven voor de tweede keer in overtreding waren. Tegen hen is door de politie procesverbaal opgemaakt.

Om aan de eisen van de Wet op de Kansspelen te voldoen en zodoende in aanmerking te komen voor een vergunning in 2007 moesten vier bedrijven hun bedrijfspand aanpassen.

In het jaar 2007 zal de eenheid Handhaving opnieuw controles op speelautomaten uitvoeren in nauwe samenwerking met de politie.