Politie Groningen

Donderdag 1 februari 2007

Provincie Groningen, 01-02-2007

Groningen: rijbewijs alcomobilist ingevorderd

De politie heeft woensdagnacht het rijbewijs ingevorderd van een 51-jarige automobilist uit Groningen. De man reed over de A-weg zonder verlichting. Bij controle bleek de man onder invloed van 1,9 promille alcohol. Hierop moest hij zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: gewonde bij kop-staart botsing

Bij een kop-staart botsing op de Beneluxweg in Groningen is woensdagochtend een 40-jarige automobilist uit Ten Boer gewond geraakt. De man werd van achteren geraakt door een 43-jarige plaatsgenoot, die te laat door had dat het verkeer voor hem stil stond. Ook twee andere auto's liepen schade op. De 40-jarige man is met pijn aan zijn nek overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: fietsster gewond bij aanrijding

Een 45-jarige fietsster uit Groningen is woensdagochtend gewond geraakt bij een aanrijding. De vrouw reed op het fietspad langs de Prinsesseweg en stak bij de voetgangersoversteekplaats de rijbaan over. Een 25-jarige automobilist uit Groningen kon de fietser niet meer ontwijken. De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis.

Groningen: vrouw met rollator aangereden

Een 80-jarige vrouw uit Groningen is woensdagmiddag gewond geraakt. De vrouw liep met een rollator en wilde de Eikenlaan oversteken. Een 70-jarige automobiliste uit Groningen zag haar te laat en raakte de voetganger. De 80-jarige vrouw is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: verkeerscontroles

De politie heeft woensdag in de Dirk Huizingastraat en de Petrus Campersingel gecontroleerd op het rijden door rood licht. Er zijn 37 personen, voornamelijk fietsers, bekeurd voor het rijden door rood licht. Overige bekeuringen: rijden over trottoir (2x), negeren eenrichtingsverkeer Hanzeplein (2x), geen legitimatiebewijs (2x), snorfietser zonder rijbewijs/certificaat (1x).

Op de Beneluxweg is door de politie gecontroleerd op snelheid. Zeven automobilisten hadden een snelheidsoverschrijding van meer dan 25 km, waarvan de hoogst gemeten snelheid 114 km/uur is. De maximum toegestane snelheid is 70 km/uur. Overige bekeuringen: niet dragen autogordel (12x), verlopen APK (2x), niet tonen rijbewijs (1x), onverzekerd voertuig (1x).

Stadskanaal: bekeuringen voor verkeersovertredingen

Bij verkeerscontroles op diverse plaatsen in Stadskanaal woensdag zijn zo'n 25 bekeuringen uitgedeeld. Zes bestuurders konden een verbaal in ontvangst nemen omdat ze autogordel niet droegen. Andere geconstateerde overtredingen waren onder meer het niet dragen van een helm, kapotte uitlaat, defecte verlichting en het niet handsfree telefoneren.

Uithuizen: gewond na aanrijding

Een 57-jarige automobiliste uit Zijldijk belandde woensdagmiddag voor onderzoek in het ziekenhuis na een aanrijding in Uithuizen. De vrouw kreeg op het kruispunt van de provinciale weg N363 en de Startstraat in Uithuizen geen voorrang van een 56-jarige jarige automobiliste uit deze plaats. De veroorzaakster van het ongeluk kwam nagenoeg met de schrik vrij. Beide auto's liepen dusdanige schade op dat het kentekenbewijs door de politie is ingenomen.

Zuidhorn: versuft achter stuur

De politie heeft woensdagavond van een 53-jarige automobilist uit Noordhorn een bloedproef laten afnemen. De man viel op doordat hij Zuidhorn met gedoofde lichten door het dorp reed. De bestuurder reageerde versuft en rook naar alcohol. Hij was niet in staat een blaasproef te ondergaan. De bloedproef moet aantonen of de man onder invloed van alcohol verkeerde.

Bedum: met auto over de kop

Een 26-jarige automobiliste uit Hoogezand sloeg woensdagmiddag op de Groningerweg bij Bedum door nog onopgehelderde oorzaak met haar wagen over de kop. De vrouw verklaarde dat zij voor een tegemoet komende vrachtwagen was uitgeweken waarbij ze haar auto de berm had ingestuurd. Getuigen hadden evenwel geen vrachtwagen gezien. De bestuurster werd met vermoedelijk nekletsel naar een ziekenhuis gebracht. Door het ongeluk moest de Groningerweg enige tijd worden afgesloten. De politie doet nader onderzoek.