Gemeente Coevorden

Ingewikkelde operatie Area Reiniging niet zonder problemen verlopen

Wijzigingen in inzameling van afval per 1 januari 2007

Het kan u niet zijn ontgaan: met ingang van het nieuwe jaar zijn de routes voor de inzameling van huishoudelijk afval in uw gemeente gewijzigd. Als gevolg hiervan kan het zijn dat u per 1 januari 2007 uw container op een andere dag aan de weg zet. Ook kan het tijdstip waarop de huisvuilwagen van Area Reiniging bij u door de straat komt veranderd zijn.

Area Reiniging heeft per 1 januari 2007 de inzamelroutes in de gemeenten Coevorden, Emmen en Hoogeveen gewijzigd. Deze wijziging moet er toe leiden dat de wagens van Area Reiniging efficiënter worden ingezet. Daarmee kunnen we u nog beter van dienst zijn en houden we de kosten van inzameling van afval zo laag mogelijk.

Ingewikkelde operatie

De wijzigingen in de routes is een ingewikkelde operatie geweest. Half december 2006 bent u geïnformeerd over de nieuwe inzameldag met behulp van een afvalkalender. Deze kalender heeft de postbode op meer dan 80.000 adressen bezorgd. Ook is er sinds eind december via internet een zoekmachine beschikbaar waarmee u uw adres en de bijbehorende inzameldag kunt vinden.

Kinderziekten

Toch gaat een operatie van dergelijke omvang niet zonder problemen. Hoewel in het grootste deel van de drie gemeenten de wijzigingen vlekkeloos zijn verlopen zijn er een aantal probleemgebieden aan te wijzen. Soms reed de huisvuilwagen op een niet verwachte dag door de straat. In enkele gevallen kwam de huisvuilwagen helemaal niet. De routes zijn nieuw en daar moeten de chauffeurs van de huisvuilwagens aan wennen. Omdat Area Reiniging in drie gemeenten werkzaam is, zijn sommige gebieden van deze gemeenten nog minder bekend bij de chauffeurs. Ook ontbreken sommige straten of huisnummers in de zoekmachine op internet. Als gevolg hiervan zijn er in de afgelopen weken in sommige delen van de gemeenten Coevorden, Emmen en Hoogeveen problemen geweest met de inzameling van huisvuil.

Extra huisvuilwagen

Om de problemen zo spoedig mogelijk op te lossen is wordt sinds 1 januari 2007 tijdelijk een extra huisvuilwagen ingezet die binnen 24 uur mogelijke problemen in de inzameling kan verhelpen. Achter de schermen wordt hard gewerkt om de nog resterende problemen structureel op te lossen. Wij zijn u zeer dankbaar voor uw begrip en medewerking.

Om 07.00 uur aan de weg

Naast het wijzigen van de inzameldag kan ook het tijdstip waarop de huisvuilwagen bij u in de straat komt gewijzigd zijn. Ook in de komende weken kan dit nog veranderen. Wij verzoeken u daarom vriendelijk om de container vanaf 07.00 uur aan de weg te zetten.

Area Reiniging

Uw reactie?

Heeft u een vraag, opmerking of suggestie over de inzameling van afval in uw gemeente? Of wilt u een probleem melden over de inzameling? U kunt contact opnemen met Area Reiniging via telefoonnummer 0900-2345555 (lokaal tarief). Ook kunt u uw vraag stellen via www.areareiniging.nl (via de rubriek " Reacties").