Politie Drenthe

Donderdagmorgen

Assen, 01-02-2007

Politie bekeurt drankrijder
EMMEN Een 41-jarige inwoner van Emmen werd in de nacht van woensdag op donderdag bekeurd terzake het rijden onder invloed. De man reed over de Emmalaan toen hij gecontroleerd werd. Hij blies 460 ug/l. Na overleg met het OM ontving de man een dagvaarding. (07-109479)

Politie houdt inbrekers op heterdaad aan
FLUITENBERG Vier Utrechtenaren, 20, 29, 31 en 32 jaar oud, zijn in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden terzake inbraak. De mannen worden er van verdacht te hebben ingebroken in een woning aan De Tippe. Nadat de bewoonster wakker werd van lawaai in de woning en poolshoogte ging nemen constateerde ze dat er ingebroken was. Een buurvrouw bleek eveneens vier verdachte mannen bij de woning te hebben gezien. Hierna werd de politie ingeschakeld die de verdachten aantroffen in een aan de Driehoekskamp geparkeerde personenauto. In de auto werd divers inbrekerswerktuig aangetroffen. De verdachten werden ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in. (07-109490)

Winkelinbraak
ASSEN In een winkel aan de Borgstee werd woensdagavond ingebroken. De toegangsdeuren en een ruit hiervan werden vernield. Een kleine kluis werd ontvreemd. (07-109460)

Politie houdt onder invloed verkerende metaaldief aan NIEUW WEERDINGE Op verzoek van de politie Groningen werd woensdagavond uitgekeken naar een verdachte die kort daarvoor een metaaldiefstal had gepleegd in ter Apel en met een vrachtwagen was weggereden. Kort na de melding werd een 24-jarige inwoner van Nieuw Weerdinge die aan het signalement voldeed, op de Pieter Beugelstraat, aangehouden. De man reed onder invloed, zonder helm en licht op zijn onverzekerde bromfiets. Hij werd hiervoor bekeurd. Op aanwijzing van de verdachte werd zijn vrachtauto bij een kennis aan het Vledderdiep in Nieuw Weerdinge teruggevonden. Het onderzoek naar de metaaldiefstal wordt door politie Groningen voortgezet. (07-109474)

Politie houdt verdachte mannen aan
ZWARTEMEER In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie twee inwoners van Woerden aangehouden. De mannen hielden zich verdacht op in het Mosveen. Tijdens controle van de aangetroffen mannen droegen beide inbrekersgereedschappen bij zich. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten. (07109487)

Zinloos geweld
ASSEN Een 15-jarige knaap uit Assen werd woensdagavond zonder enige reden van zijn fiets geslagen. De jongeman fietste omstreeks 21.25 naar huis toen hij in de nabijheid van de Reest door een onbekende man werd aangesproken. Deze vroeg hem af te stappen. Toen de Assenaar er langs wilde fietsen kreeg hij een vuistslag in zijn gezicht waardoor hij ten val kwam. De knaap hield meerdere schrammen aan zijn valpartij over. Het signalement van de dader luidt als volgt: donkere huidskleur, ongeveer 20 jaar oud, ongeveer 1 meter 80 lang, zwart haar met blonde stukken er in. De man droeg blauwrode hoge Nike schoenen en een broek van het merk Karl Kani met opvallende blauwe letters van het merk op de broek. Tevens droeg de man een Karl Kani blauwwitte jas. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844. (07-109470)

Ex-vriend aangehouden terzake huiselijk geweld
MEPPEL Een 22-jarige inwoner van Meppel werd woensdagavond aangehouden terzake huiselijk geweld. Hij wordt er van verdacht zijn 25-jarige ex-vriendin te hebben mishandeld. De politie stelt een onderzoek in. (07-109444)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280