Clickandbuy services ag

ClickandBuy ontvangt financiering van Intel Capital

ZUG, Zwitserland en SANTA CLARA, Californië, February 1 /PRNewswire/ --


- Fondsen om mondiaal strategisch partnerschap af te sluiten

ZUG, Zwitserland en SANTA CLARA, Californië, February 1 /PRNewswire/ --

De in Zug gevestigde (CH) FIRSTGATE Holding AG, eigenaar van ClickandBuy, een van Europa's leidende internetbetaling- en e-paymentsystemen , heeft fondsen gekregen van Intel Capital. Meer dan zeven miljoen klanten en 7 000 aanbieders gebruiken ClickandBuy om goederen en diensten online te verkopen. In 2007 plant ClickandBuy een verdere expansie in Azië en Latijns-Amerika. Details van de overeenkomst werden niet bekend gemaakt.

De oprichter en voorzitter van de Raad van Bestuur van ClickandBuy, Norbert Stangl, legt uit: "Deze investering is een belangrijke mijlpaal voor ClickandBuy. Wij verwachten dat deze investering van Intel Capital ons concurrentievoordeel in e-payments zal versterken en onze positie als Europees marktsegmentleider zal bevestigen en tegelijk een ideaal platform voor mondiale expansie zal bieden."

Arvind Sodhani, directeur bij Intel Capital, commentarieert: "Er is momenteel een snelle toename van het aantal breedbandverbindingen wat de uitbreiding van tal van online consumentendiensten versnelt terwijl ook steeds meer muziek en video's gedownload worden. Klanten en aanbieders zoeken een betrouwbare, veilige en eenvoudige methode om zaken te doen op het internet en dat verklaart de snelle opmars van ClickandBuy naar leidend mondiaal betalingssysteem."

ClickandBuy, die onderscheiden werd met de ASP award, maakt het mogelijk voor handelaars en winkels om e-commerce services en complexe facturatie voor betaalde inhoud, services en goederen uit te besteden. Het systeem verzorgt de facturatie in verschillende munteenheden, met verschillende btw-tarieven, verwerking via kredietkaart, live klantenondersteuning en fraudedetectie. ClickandBuy biedt een waaier van betalingsmethodes, inclusief de 40 meest gebruikte betalingsprocedures in Europa.

Veel bekende providers, zoals Apple iTunes, T-Online (gefinancierd door ClickandBuy partner Deutsche Telekom AG), Electronic Arts, iVillage, Codemasters, Skype en de leidende amusementportals (dating, muziek en gaming) gebruiken de ClickandBuy betalingsservice in Europa en de VS. Toonaangevende Europese mediabedrijven factureren ook met ClickandBuy, bijv. The Independent, La Tribune, Gazzetta dello Sport, Telecinco, Financial Times Deutschland en Neue Zürcher Zeitung.

Een van de sleutelfactoren die bijdroegen tot het succes van ClickandBuy was het hoog geperfectioneerde fraudepreventiesysteem, dat zowel de klanten als de aanbieders op ClickandBuy tegen internetfraude beschermt. Veel klanten en handelaars gebruiken ClickandBuy voor zijn hoge veiligheidsnormen en zijn snelle en eenvoudige implementatieprocedure voor het online verkopen van goederen. Over ClickandBuy

In augustus 2006 investeerde Deutsche Telekom AG (T-Online venturefonds) 10 procent in de holdingmaatschappij van ClickandBuy, FIRSTGATE Holding AG, die gevestigd is in Zug, Zwitserland. De onderneming gebruikte de fondsen om een reeds bestaand partnerschap tussen ClickandBuy en Deutsche Telekom uit te breiden, teneinde samen de uitgebreide portfolio van producten en diensten van Deutsche Telekom te verkopen.

3i, een van de leidende private participatie- en risico-investeringsmaatschappijen op wereldschaal, investeerde 20 miljoen euro in januari 2006. Dit bedrag wordt gebruikt om de internationale expansie van ClickandBuy te promoten.

In Duitsland en de rest van Europa is ClickandBuy de toonaangevende kant-en-klare oplossing voor online betalingen. Talrijke bekende merken zoals Apple iTunes, Electronic Arts, Codemasters, AOL, T-Online, Univision, Skype, Tiscali, Meetic, SanDisk, Financial Times Deutschland en Jamba gebruiken ClickandBuy om betalingen te regelen met hun internetklanten.

Meer dan 7 000 aanbieders in heel Europa en in de Verenigde Staten maken momenteel gebruik van ClickandBuy om betalingen online te verwerken, en meer dan 7 000 000 eindverbruikers betalen de producten die ze op het internet aankochten met ClickandBuy. In Zwitserland wordt ClickandBuy beheerd door zijn licentiepartner SWISSCOM en in de andere Europese landen door ClickandBuy (Europe) Ltd. Via TELMEX zal ClickandBuy binnenkort ook beschikbaar zijn in Latijns-Amerika, een markt met meer dan 100 miljoen potentiële klanten.

In talrijke tests heeft ClickandBuy herhaaldelijk uitmuntende scores behaald en liep het systeem voor op de concurrentie in termen van veiligheid, gegevensbescherming en gebruiksvriendelijkheid.
Over Intel Capital

Intel Capital, de risicokapitaalonderneming van Intel, participeert in startende innovatieve technologiebedrijven en ondernemingen over de hele wereld. Intel Capital investeert in uiteenlopende bedrijven die hardware, software en diensten aanbieden voor ondernemingen, woningen, mobiliteit, gezondheid, consumenteninternet en de productie van halfgeleiders. Sedert 1991 heeft Intel Capital meer dan 6 miljard Amerikaanse dollar geïnvesteerd in bijna 1 000 bedrijven in meer dan 40 landen. In die periode werden zo'n 180 beleggingsmaatschappijen aangekocht door andere bedrijven en nog eens 155 bedrijven zijn naar de beurs getrokken op verschillende beurzen over de hele wereld. In 2005 heeft Intel Capital ongeveer 265 miljoen dollar geïnvesteerd in 140 overeenkomsten waarbij ongeveer 60 procent buiten de Verenigde Staten geïnvesteerd werd. Meer informatie over Intel Capital en zijn verschillende voordelen vindt u op www.intelcapital.com.

Downloads: www.clickandbuy.com/extra/download/press/PM_intel_nl_070117.html

ClickandBuy

Headquarters - Andreas Horst - Director Corporate Communications Industriestrasse 18 - 6300 Zug - Zwitserland
Telefoon: +41-41-72-72-110 - Fax: +41(41)72-72-119
E-mail: andreas.horst@clickandbuy.com - www.clickandbuy.com

ClickandBuy LLC. - Stuart Ginsberg - Woordvoerder
55 Broad Street - 16th Floor - New York - NY 10004 - USA Telefoon: +1-212-812-2400 - Fax: +1-212-812-7360
E-mail: press@us.clickandbuy.com - www.clickandbuy.com/US/en

Contact:

ClickandBuy, Headquarters - Andreas Horst - Director Corporate Communications, Industriestrasse 18 - 6300 Zug - Zwitserland, Telefoon: +41-41-72-72-110 - Fax:
+41(41)72-72-119, E-mail: andreas.horst@clickandbuy.com - www.clickandbuy.com; ClickandBuy LLC. - Stuart Ginsberg - Woordvoerder, 55 Broad Street - 16th Floor - New York - NY 10004 - USA, Telefoon: +1-212-812-2400 - Fax: +1-212-812-7360, E-mail: press@us.clickandbuy.com - www.clickandbuy.com/US/en