Politie Haaglanden

Persberichten van 1 februari

Haaglanden, 01-02-2007

Man in been geschoten
Den Haag - De politie kreeg woensdagmiddag 31 januari een melding dat op de Binckhorstlaan iemand aan zijn been gewond was geraakt bij een schietpartij. Bij het benzinestation op de Binckhorstlaan troffen zij een 32-jarige Italiaan aan met een schotwond in zijn been. De man vertelde de agenten dat hij was beroofd en daarbij in zijn been was geschoten. Hij werd vervoerd naar een ziekenhuis in Den Haag. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van deze schietpartij.

Hennepkwekerijen
Den Haag - De politie heeft woensdag 31 januari op meerdere locaties in Den Haag Zuidwest hennepkwekerijen aangetroffen. In een woning op de Hengelolaan troffen de agenten naast 112 hennepplanten nog drie slangen aan. De slangen zijn weggehaald door de dierenambulance. De hennepkwekerij werd ontmanteld. Een tweede kwekerij troffen agenten aan in een woning aan de Gaarde. In een van de slaapkamer was al geoogst in een tweede kamer waren nog 28 planten aanwezig. De 28-jarige bewoner en diens 20-jarige vriendin zijn aangehouden. Een anonieme melding zorgde ervoor dat de politie in een woning aan het Randveen een hennepkwekerij met 128 hennepplanten aantrof. Ook deze kwekerij werd ontmanteld.

Jongen vernielt abri
Den Haag - Een 17-jarige Hagenaar is woensdagavond 31 januari in een tram op de Zuidwoldestraat aangehouden nadat hij rond 20.00 uur een abri had vernield op de Meppelweg. Na de vernieling stapte hij samen met twee vrienden (14 en 15 jaar oud) in de tram. Een getuige die alles had gezien, belde de politie waarna de drie jongens werden aangehouden. De 17-jarige bekende dat hij de abri had vernield en dat zijn vrienden hier niets mee te maken hadden. Hij is in overleg met zijn vader doorverwezen naar Bureau Halt.

Cafébezoek loopt uit de hand
Den Haag - Bij een cafébezoek in de Zoutmanstraat ontstond dinsdagochtend rond 01.30 uur een ruzie tussen een aantal mannen, waarbij twee Hagenaars van 36 en 31 jaar gewond raakten. De aanleiding van de ruzie is niet bekend. De slachtoffers werden vervoerd naar het ziekenhuis, de 36-jarige met een hoofdwond en zijn plaatsgenoot met verwondingen aan zijn hand. Het tweetal werd aangehouden voor openlijke geweldpleging. Ook drie andere cafébezoekers - allen Hagenaars in de leeftijd 24, 27 en 32 jaar zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Hoge snelheid trekt aandacht politie
Den Haag - Politieagenten zagen donderdagochtend rond 01.00 uur een personenauto met hoge snelheid rijden door de Sirtemastraat. Bij de controle vertelde de 46-jarige Hagenaar dat hij zijn auto wilde demonstreren aan zijn vriendin. Omdat de man sterk naar alcohol rook, is hem een blaastest afgenomen. Met als resultaat 630 ugl. Het rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Baldadige jongens op de bon
Den Haag - Het vervelende gedrag van twee 15-jarige jongens uit Den Haag leverde hen op 31 januari omstreeks 16.30 uur een bekeuring op. Politieagenten die poolshoogte namen, zagen de jongens niet alleen hard schreeuwen naar voorbijgangers, maar een van hen ook aan een voetbalgoal sjorren. De ander klom in een verkeersbord en begon deze heen en weer te bewegen. De twee werden aangehouden. Nadat hun ouders op de hoogte waren gebracht, zijn ze met een bekeuring naar huis gestuurd.

Pak melk niet betalen: opgepakt
Leidschendam - Een 25-jarige man uit Voorburg is woensdag 31 januari om 17.30 uur aangehouden omdat hij een pak melk had leeggedronken in een supermarkt aan de Weigelia en niet wilde betalen. Medewerkers van een beveiligingsbedrijf drongen bij de man aan op betaling van het pak melk, wat hij weigerde. Politieagenten hielden de man aan en namen hem mee naar het bureau. Daar gedroeg hij zich zeer agressief en beledigde de agenten meerdere keren. Eerder op de dag was dezelfde verdachte al aangetroffen in de dames kleedruimte van een ziekenhuis. Hij vertelde dat hij verdwaald was en gedroeg zich toen ook al zeer agressief. De Voorburger moet zich donderdag 1 februari verantwoorden voor de rechter.

Slok teveel
Wassenaar - Politieagenten controleerden donderdag 1 februari om 02.45 uur een automobilist die nogal slingerend reed op de Rijksstraatweg. De bestuurder, een 51-jarige man uit Nieuw Vennep, had alcohol gedronken. Hij moest mee naar het bureau, waar hij 700 ugl blies. De verdachte moest direct zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Politie zoekt getuigen straatroof
Rijswijk - Twee jongens van ongeveer 15 jaar beroofden woensdag 31 januari om 12.00 uur een 14-jarige jongen uit Den Haag op de Henriette Roland Holstlaan. Het slachtoffer liep nabij een school toen de daders hem van achteren vastpakten. De jongens doorzochten de broekzakken van het slachtoffer en namen een I-pod en een mobiele telefoon mee. De daders hadden beide een Noord-Afrikaans uiterlijk, normaal tot mager postuur en één van hen had een blauw oog. De politie zoekt getuigen van deze brutale straatroof en verzoekt mensen die de politie kunnen helpen bij het oplossen van deze zaak contact op te nemen via 0900-8844. Anoniem melden kan ook, bel dan 0800-7000

Fietsverlichtingscontrole in Westland
Westland Ook vanmorgen vroeg controleerde de politie in het Westland de fietsverlichting. In Maasland werden tussen 07.30 uur en 08.00 uur de verlichting van fietsers gecontroleerd. Achttien daarvan reden zonder licht wen kregen een proces-verbaal van 20,--. Ook in Schipluiden controleerde de politie vanmorgen de fietsverlichting. Aan de Tramkade liepen zeven fietsers tegen de lamp.

Minderjarigen plegen winkeldiefstal
Delft Twee jongens (14 en 15 jaar) uit Nootdorp en Delft zijn woensdag 31 december om 12.20 uur aangehouden. Een medewerker van een levensmiddelenzaak aan de Multatuliweg betrapte de jongeren op te moment dat zij met enkele goederen de winkel verlieten. Hij droeg beide jongeren over aan de politie. De jongeren kregen na overleg met hun ouders een Halt-verwijzing.

Man beledigt gemeenteambtenaar
Delft Een 43-jarige Delftenaar beledigde woensdag 31 januari om 14.30 uur op de Coenderstraat een 39-jarige controleur van de gemeente Delft. De man schold de medewerker uit voor NSB-er omdat hij zijn fiets had verwijderd vanaf een locatie waar geen fietsen gestald mochten worden. Politieagenten hielden de Delftenaar aan. De man kreeg later aan het bureau een proces-verbaal voor belediging van 170,-.

Jongen (15 jaar) heling bromfiets aangehouden
Delft Politieagenten zagen woensdag 31 januari om 16.25 uur op de Westlandseweg een 15-jarige Delftenaar rijden op een bromfiets. Opvallend was dat de bromfiets geheel zwart was gespoten en dat de verplichte kentekenplaat ontbrak. Nadat agenten de jongen controleerden, bleek dat de bromfiets in 2004 was gestolen. Politieagenten hielden de jongen aan wegens heling van de bromfiets.

Politie zoekt getuigen mishandeling treinconducteur Delft De Spoorwegpolitie van het KLPD zoekt getuigen van een mishandeling in een trein op NS-station Delft Zuid. Een 50-jarige controleur betrapte woensdag 31 januari om 20.15 uur een nog onbekende man op zwart rijden en gaf de man daarvoor een proces-verbaal. Bij het NS-station Delft Zuid stapte de man uit waarbij de controleur de man achter na liep. De man sloeg de controleur vervolgens met een stuk hout. Een 38-jarige Delftenaar die toevallig al joggend voorbij kwam lopen zag het tumult en greep direct in. Hij trachtte beide partijen te scheiden maar kreeg een slag op het hoofd. De man raakte daarbij gewond aan zijn hoofd. De verdachte wist in het tumult te ontkomen. Bent u getuige geweest van deze mishandeling? Belt u dan met de Spoorwegpolitie in Den Haag via 070 3449601

Gokker door het lint
Delft Een 44-jarige Delftenaar ging woensdag 31 januari om 22.20 uur in een shoarmazaak aan de Papsouwselaan volledig door het lint. Politieagenten kregen een melding dat in de zaak een lastige klant zou zitten. Ter plaatse bleek dat de man na het nuttigen van een maaltijd wilde gokken op een speelautomatenkast. Het spel verliep echter niet naar wens waarna de man zijn woede koelde op de automaat. Geschrokken winkelpersoneel belde direct de politie die de man aanhield voor vernieling. De man verzette zich hevig tegen zijn arrestatie. Agenten hadden de grootste moeite om de steeds agressievere wordende man onder controle te brengen. Uiteindelijk is de man ingesloten voor nader verhoor aan het politiebureau.

Wietlucht verraadt gebruikers
Delft Politieagenten hielden woensdag 31 januari kort na middernacht twee mannen (24 en 26 jaar) aan op verdenking van harddrugsgebruik. Agenten controleerden de twee op de Christiaan Huygensweg in een auto waarvan de achterlichten defect waren. Nadat de zij de bestuurder en zijn passagier aanspraken kwam hun een enorme weedlucht tegemoet. Hierop werden beiden mannen aangehouden. Uit onderzoek bleek dat zij enkele kleine hoeveelheden harddrugs bij zich hadden.

Jongetje (6 jaar) zwaargewond na trap paard
Pijnacker Een zesjarige jongetje raakte woensdag 31 januari om 15.30 uur zwaargewond na een trap van een paard/. Het jongetje fietste met zijn moeder over de Oude Leedeweg en passeerde een 51-jarige inwoonster uit Pijnacker die daar met haar paard liep. Op het moment dat het jongetje het paard passeerde schrok het paard dusdanig dat hij een trappende beweging naar achteren maakte en daarbij het jongetje vol in zijn gezicht raakte. Het kind werd met flink letsel aan zijn gezicht vervoerd naar een ziekenhuis in Rotterdam.

Meerdere auto-inbraken: politie zoekt getuigen
Nootdorp - In de vroege ochtend van 30 januari braken onbekenden autos aan de Lobelia, Akelei, Zinkviooltje, Duizendschoon en Keizerskroon open. Ze sloegen rond 04.30 uur autoruiten in en maakten meerdere navigatiesystemen buit. De politie stelde daarop een uitgebreid buurtonderzoek in en verspreidde brieven met een oproep voor getuigen. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij de opsporing van verdachten? Belt u dan met 0900-8844. U kunt uw informatie ook anoniem geven via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000. De politie waarschuwt bezitters van navigatiesystemen altijd voorzichtig te zijn en deze geheel te verwijderen. Een zuignap waaraan het systeem bevestigd wordt, kan al aanleiding zijn tot inbraak in uw auto.

Tumult om ingegooide ruit
Pijnacker Een drietal jongeren (14-15 jaar) raakte woensdag 31 januari om 16.00 uur betrokken bij een incident aan de Schimmelpennicnkck van de Oyeweg. De jongeren zouden betrokken zijn geweest bij het ingooien van een ruit van een kassencomplex. Zij werden vervolgens aangepakt door enkele boze buurtbewoners waarbij zelfs een jongere in het water werd gegooid. Politieagenten die ter plaatse kwamen onderzoeken de zaak. Vooralsnog is niet duidelijk of de jongeren een ruit hebben ingegooid en of de reactie van buurtbewoners door de beugel kan.