Openbaar Ministerie

Webstrijd: Regels wat moet je ermee?


1 februari 2007

Het Openbaar Ministerie en de Rechtspraak organiseren voor de tweede keer samen met Kennisnet een ThinkQuest Try Out wedstrijd over criminaliteit en recht. Jongeren (12-15 jaar) maken voor deze wedstrijd een website waarin ze aangeven hoe criminaliteit in de wijk naar hun idee het beste aangepakt kan worden.

De âwebstrijdâ start op 1 februari. Het doel van de wedstrijd is jongeren bewuster te maken van de samenleving en in het bijzonder van de Nederlandse rechtsstaat. Welke regels zijn er en wie maakt die regels eigenlijk? Wat moet er gebeuren met mensen die de regels overtreden? Moeten ze de gevangenis in of klusjes doen? De jongeren zijn vrij in het vormgeven en vullen van hun website over criminaliteit. Wie het beste wetboek voor de wijk maakt wint. De websites worden gemaakt met de Websitemaker van Kennisnet. Jongeren kunnen hiermee zonder technische kennis van websites eenvoudig een eigen website maken.

Doe mee en schrijf in!

Inschrijven voor de wedstrijd kan via http://vetverkeerd.kennisnet.nl. Leerlingen uit het voortgezet onderwijs klas 1, 2 en 3 kunnen meedoen. Er zijn twee manieren om deel te nemen aan de wedstrijd: met (een deel van) je klas (de docent schrijft een website in) of individueel. De inschrijfperiode start op 1 februari en de laatste websites kunnen worden ingeleverd op de sluitingsdatum 15 april 2007. Een jury bestaande uit redactieleden van de Vetverkeerd website (jongerensite van het OM) en de jongerensite van de Rechtspraak kiezen de beste websites. De uitslag wordt in mei bekend gemaakt. Vorig jaar hebben ruim 300 jongeren meegedaan aan de webstrijd.

Prijzen

De eerste prijs is een digitale camera, de tweede prijs is een iPod Nano en de derde prijs is een iPod Shuffle. De winnaars worden in mei bekendgemaakt.

Voor meer informatie
:

http://www.thinkquest.nl/tryout

http://vetverkeerd.kennisnet.nl

http://www.vetverkeerd.nl

http://www.rechtspraak.nl

http://
www.rechtvoorjou.nl(vanaf 15 februari online)