Nieuwe directeur Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren

Licg

Nieuwe directeur Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren (LICG)

Donderdag, 01 februari 2007 - Mevrouw dr. drs. I.D. de Wolf is met ingang van 1 februari 2007 benoemd tot directeur van het Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren (LICG) in oprichting.

Het LICG i.o. stelt zich ten doel het welzijn van gezelschapsdieren in Nederland te verbeteren door onafhankelijke, objectieve en betrouwbare informatie op het vlak van het verantwoord aanschaffen en houden van gezelschapsdieren aan kopers en houders te verstrekken. Het LICG i.o. zal daartoe onder meer een website inrichten (www.licg.nl), projecten en evenementen met een communicatief karakter organiseren en ook middels diverse andere activiteiten de doelgroep actief benaderen. Het LICG i.o. komt voort uit het Forum Welzijn Gezelschapsdieren, dat onder auspiciën van de Raad voor Dierenaangelegenheden werkt. Het is een initiatief van Dierenbescherming, Dibevo, Faculteit Diergeneeskunde (Universiteit Utrecht), Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en Stichting Platform Verantwoord Huisdierenbezit.

Ingeborg de Wolf (33) studeerde Milieugezondheidkunde aan de Universiteit Maastricht en bedrijfskunde (cum laude) aan de Universiteit Nyenrode. In 2001 promoveerde zij aan de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht. Ingeborg de Wolf was hiervoor werkzaam bij het Ministerie van LNV als secretaris van de Raad voor Dierenaangelegenheden.

NOOT voor de redactie (