Persberichten Eemland zuid, 11.50 uur

Utrecht, 01-02-2007

Jongen belaagd door groep

LEUSDEN Een 13-jarige jongen uit Leusden heeft aangifte gedaan van mishandeling door een groep jongens woensdagmiddag.

Omstreeks 16.00 uur fietste hij van school in Amersfoort naar huis. Bij de kruising van de Arnhemseweg met de Dodenweg en de Lockhorsterweg kwam hij een groep van circa tien oudere jongens tegen. Hij belde om er langs te mogen, maar de jongens gingen niet aan de kant. Toen hij daarop vroeg of ze even opzij wilden gaan, draaiden ze hun fietsen om richting de jongen en begonnen hem uit te schelden.

Daarop draaide de jongen ook zijn fiets om en fietste richting de Arnhemseweg. De groep zette de achtervolging in. De jongen rede de Lockhorsterweg op en vluchtte het bos in, waar hij zijn fiets achterliet en te voet verder ging. Drie jongens gingen hem achterna. Een wist hem te achterhalen en schopte hem meermalen hard tegen zijn benen. Toen er andere fietsers voorbij kwamen, gingen de jongens er vandoor.

Het ging om jongens in de leeftijd van 17 18 jaar, circa 1.85 meter lang. De meesten waren blank, enkelen hadden een lichtgetinte huidskleur. De jongen die schopte, heeft een blanke huiskleur en droeg een dikke lergergroene jas tot op de knieën met een bontkraag, een blauwe spijkerbroek en bruine schoenen. Hij reed op een zwarte omafiets.

De twee andere jongens in het bos hadden respectievelijk een lichtgetinte en een blanke huidskleur. De eerste droeg een zwarte leerachtige jas en een blauwe broek. Hij reed op een donkere herenfiets. De tweede droeg een driekwart camouflagejas en vermoedelijk een camouflagebroek.

De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid: 0900 88 44. Met name de fietsers die op dat moment passeerden, wordt verzocht zich te melden.

Snelheidscontrole

HOOGLAND Het Verkeershandhavingsteam van de politie heeft woensdag een snelheidscontrole gehouden op de Bunschoterstraat. Tussen 13.45 en 15.45 uur passeerden 883 voertuigen de radar. Daarvan reden er 61 te hard. De hoogste snelheid die werd gemeten bedroeg 113 kilometer per uur, terwijl daar een snelheidslimiet geldt van 80 kilometer per uur.