Persberichten Heuvelrug, 11.50 uur

Utrecht, 01-02-2007

Oplichting

VEENENDAAL Twee jongens uit Veenendaal (16 en 15 jaar oud) zijn woensdagmiddag aangehouden op verdenking van oplichting. De jongens leverden bij een supermarkt aan de Veenslag kratten in voor statiegeld. De kratten hadden ze uit de winkel weggenomen. Winkelpersoneel hield de twee omstreeks 16.15 uur aan en overhandigde hen aan de politie. In overleg met de ouders worden de jongens naar Bureau Halt gestuurd voor een alternatieve straf.

Verkeerscontrole

LANGBROEK Op de Doornseweg heeft de politie woensdag een verkeerscontrole gehouden waarbij zeven bekeuringen zijn uitgeschreven. Tussen 10.45 en 12.00 uur controleerden de agenten op snelheidsovertredingen en gordelgebruik. Drie bestuurders reden te hard. De hoogste snelheid die werd gemeten bedroeg 73 kilometer per uur, waar maximaal 50 kilometer per uur mag worden gereden. Drie automobilisten werden bekeurd omdat ze geen gordel droegen. Eén bromfietser kreeg een boete omdat hij zonder bromfietscertificaat reed.

Schietpartij

DOORN Bij een burenruzie op de Lijsterbes is woensdagavond omstreeks 18.40 uur een schot gevallen. Doelwit was vermoedelijk een 21-jarige Doornaar, maar hij werd niet geraakt. Wel werd een auto getroffen. De politie heeft een 50-jarige vrouw uit Doorn aangehouden die ervan wordt verdacht de schutter te zijn. De vrouw werd omstreeks 20.45 uur aangehouden in haar woning. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht en de achtergronden.