Politie Gelderland-Midden

Dronken automobilist krijgt verbaal en rijverbod
Publicatiedatum: 1-2-2007 11:56:40

Oosterbeek- Een 52-jarige inwoonster van Vught is gisteravond rond 21.00 uur door de politie gepakt als bestuurder van een auto met drank op achter het stuur. De politiesurveillance zag de vrouw in haar auto rijden over de Utrechtseweg en zag dat zij van rechts naar links over de rijstrook slingerde. Op de Hoofdlaan gaf de politie haar een stopteken, waar zij op de Van Lennepweg gehoor aan gaf. Na een blaastest op straat werd de verdachte meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslag hiervan bedroeg 495 ug/l terwijl 220 is toegestaan. De vrouw kreeg een rijverbod en er wordt proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vrouw aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 1-2-2007 11:52:31

BARNEVELD - In een woning in Barneveld-Oost heeft de politie woensdagavond een 53-jarige vrouw aangehouden wegens huiselijk geweld. De vrouw wordt ervan verdacht bij een ruzie in de echtelijke woning vernielingen te hebben aangericht. Ook zou ze haar 53-jarige echtgenoot hebben geslagen. Een vriendin van een van de kinderen waarschuwde de politie waarna de Barneveldse werd aangehouden. De man bleek lichtgewond maar wilde geen aangifte doen. Wel had hij tegenover de agenten verklaard dat hij geslagen was door zijn echtgenote. De vrouw is voor nader onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Nijkerkse (16) rijdt met auto tuin in

Publicatiedatum: 1-2-2007 11:51:56

NIJKERK - Een zestienjarig meisje uit Nijkerk is woensdagochtend met een auto in de tuin van een woning beland. De Nijkerkse was daarbij niet gewond geraakt. De auto, eigendom van haar moeder, had daarbij evenmin schade opgelopen. Volgens de verklaring van het meisje had ze in de auto gezeten voor haar woning en wilde ze naar de radio luisteren. Daartoe had ze de motor gestart waarna de wagen plotseling was gaan rijden en in de tuin van een andere woning terecht was gekomen. De Nijkerkse, niet in het bezit van een rijbewijs, werd meegenomen naar het politiebureau en kreeg een proces-verbaal.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Snelheidscontroles West-Veluwe Vallei
Renkum- Op de Utrechtseweg is ook gecontroleerd vanaf ongeveer 11.30 Oosterbeek- Op de Wolfhezerweg werden tussen 12.00 en 14.00 uur 1149