Ingezonden persbericht


F5 introduceert snelste Application Delivery-platform

Nieuw BIG-IP-software- en -hardwareplatform voor TMOS verbetert prestaties en vermindert TCO door applicatievirtualisatie

Amersfoort, 1 februari 2007 - F5 Networks, Inc. (Nasdaq: FFIV), wereldwijd marktleider in Application Delivery Networking, introduceert een nieuwe versie van zijn BIG-IP-software en het BIG-IP 8800-platform. Klanten kunnen met deze nieuwe oplossingen verschillende applicatietaken consolideren via één platform. Tegelijkertijd verbetert het platform de bouw, het testen en de levering van netwerkapplicaties. Hierdoor besparen klanten op acquisitie- en besturingskosten en hebben ze een lagere Total Cost of Ownership (TCO) voor Application Delivery Networking.

"Grote bedrijven hebben behoefte aan geavanceerde netwerktechnologie. Deze behoefte wordt gevoed door een stijgende vraag naar nieuwe applicatiearchitecturen en -protocollen, en de overstap die veel bedrijven maken naar SOA- en real-time- infrastructuren", zegt Joe Skopura, Research Vice-President Enterprise Network Services en Infrastructure van Gartner. "Datacenterarchitecten en applicatieontwerpers profiteren van geavanceerde technologie. Een voorbeeld hiervan zijn Application Delivery Controllers van hoge kwaliteit, die de applicatieontwikkeling en -inzet vereenvoudigen en zo de kosten en complexiteit van applicaties verminderen."

Klanten eisen tegenwoordig dat Application Delivery-apparatuur het netwerkverkeer in layer 7 reguleert. Voorbeelden hiervan zijn SSL, datacompressie en het switchen van dataverkeer op basis van informatie uit URI-verwijzingen. De nieuwe BIG-IP v9.4-software op het BIG-IP 8800-platform is twee keer zo snel als zijn concurrenten. Dit verdubbelt platformprestaties in layer 7 op verschillende gebieden. Zo biedt het platform:


* tot 8Gbps L7-datastromen;

* tot 6Gbps SSL-bulkdatastromen;

* tot 48.000 SSL-transacties per seconde;

* tot 6Gbps gecomprimeerde datastromen.

Om deze prestaties te leveren, gebruikt F5 verschillende geavanceerde technologieën.
* F5 is de eerste in zijn branche, die met TMOS-technologie geclusterde multiprocessing ondersteunt. Dit zorgt voor tienvoudige prestatieverbeteringen met één processor en één ADC-oplossing.
* Packet Velocity ASIC (PVA10) van F5 biedt DDOS-bescherming. Deze beveiliging kan 7,4 miljoen Syn floods per seconde aan (drie keer zoveel als de eerstvolgende concurrent) en levert nog steeds de wettelijke verbindingen.
* ASIC's voor datacompressie, die snellere datastromen ondersteunen en uitstekende compressieratio's bieden. Dit versnelt de dataoverdracht bij Application Delivery.

"De BIG-IP 8800 is de perfecte applicatieswitch voor Zango. Het platform helpt aanzienlijk bij het beheer van onze bedrijfsgroei en de controle van bedrijfskosten", zegt Doug Hanhart, CIO van online mediabedrijf Zango. "We hebben meer dan twintig miljoen opt-in klanten die onze online content bekijken, waaronder 200.000 nieuwe gebruikers per dag. Zelfs met dit omvangrijke netwerkverkeer en deze groeiverwachting presteert de BIG-IP 8800 uitstekend. Het platform is krachtig genoeg om het dataverkeer van verschillende lower-end BIG-IP-platforms te bundelen tot één datastroom via één platform. Deze enkele oplossing is kosteneffectiever en eenvoudiger te beheren dan verschillende platforms. Er bestaat geen vergelijkbaar product dat dezelfde mogelijkheden biedt."

F5 breidt met het BIG-IP-platform de mogelijkheden van zijn TMOS-architectuur verder uit. Met dit platform is een systeem in partities en verschillende administratieve eenheden te virtualiseren. Ook visualiseert het platform deze systeemonderdelen. Daardoor kunnen serviceproviders en andere bedrijven hun klanten en bedrijfsonderdelen effectiever bedienen via één gedeeld platform. Op deze manier besparen ze op aanschaf- en administratiekosten. De virtualisatietechnologie zorgt ervoor dat netwerkbeheerders bepaalde netwerkconfiguratietaken kunnen overdragen aan personen die hier eerder geen toestemming voor hadden. Zo kunnen vertrouwde applicatie- en beveiligingsbeheerders taken uitvoeren binnen hun eigen netwerkgebied. Dit resulteert in een snellere en correcte applicatiesinstallatie.

"Netwerkverkeer wordt steeds intensiever door webapplicaties, IP-telefonie, IPTV, spam, e-mail enzovoorts. Daarnaast moeten we ook gelijke tred houden met technologische ontwikkelingen en vragen onze klanten om steeds snellere en intelligentere Application Delivery-platforms", zegt Jason Needham, directeur Product Management bij F5. "De nieuwe versie van BIG-IP biedt uitzonderlijk intelligente Application Networking. Bovendien bevordert het platform de samenwerking tussen netwerk- en applicatiegroepen. Dit doet de oplossing door virtualisatie en door specifieke applicaties en protocollen te monitoren. Op deze manier draagt het platform bij aan de succesvolle uitrol van applicaties."

Beschikbaarheid
De BIG-IP v9.4-software en het BIG-IP 8800-hardwareplatform zijn per direct verkrijgbaar. De nieuwe software draait op alle nieuwere BIG-IP-platforms. Huidige klanten van F5 met een onderhoudsovereenkomst kunnen kosteloos upgraden naar versie 9.4.

Over F5 Networks
F5 Networks is wereldwijd toonaangevend in Application Delivery Networking. Het bedrijf levert oplossingen die de veiligheid, snelheid en beschikbaarheid van applicaties verbeteren. Zo halen bedrijven het maximale uit gedane investeringen. Door intelligentie en beheerbaarheid toe te voegen aan het netwerk, optimaliseert F5 applicaties, waardoor deze sneller werken en minder capaciteit nodig hebben. De uitgebreide F5-architectuur integreert applicatieoptimalisatie met applicatie- en netwerkbescherming op een intelligente manier en biedt zo applicatiebetrouwbaarheid op één universeel platform. Meer dan 10.000 organisaties en serviceproviders vertrouwen op F5 voor het draaien van hun applicaties. Het hoofdkwartier van F5 is gevestigd in Seattle, Washington (VS). F5 Networks is in Nederland gevestigd in Amersfoort. Meer informatie: www.f5.com.