Persberichten stad Utrecht, gewijzigd 11.05 uur

Utrecht, 01-02-2007

Veel te hard

UTRECHT - Op woensdagmiddag 31 januari raakte een snelle automobilist zijn rijbewijs kwijt.

Rond 16.45 uur surveilleerden politiemensen van de Verkeerspolitie in een onopvallende video-auto op de Waterlinieweg. Zij werden daar ingehaald door een erg haastige automobilist en gingen achter hem aan. De agenten klokten een (al gecorrigeerde) snelheid van 127 km/u, terwijl daar een maximumsnelheid van 70 km/u geldt. De verdachte, een 41-jarige man uit Amersfoort, werd aan de kant gezet. Gezien de ernst van de overtreding moest de Amersfoorter zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Vernieling

UTRECHT - In de vroege ochtend van donderdag 1 februari werd een man voor vernieling aangehouden.

Rond 03.50 uur zag een getuige dat een man op de Nobelstraat een ruit van een restaurant vernielde en er vervolgens vandoor ging. De getuige belde de politie. Twee politiebikers bevonden zich net op dat moment op het Janskerkhof en waren binnen de kortste keren ter plaatse.

De agenten zagen de verdachte wegrennen de Lange Jufferstraat in. De getuige wees hen erop dat zij de juiste persoon op de korrel hadden, waarop de agenten achter de verdachte aangingen. De verdachte probeerde de politiemensen te slim af te zijn door zich gehurkt op de hoek van een parkeerplaats te verstoppen. Dat mislukte: hij werd gesnapt en aangehouden. Hij bleek behoorlijk onder de invloed van alcohol te zijn.

De verdachte, een 36-jarige man uit Utrecht, werd naar het politiebureau overgebracht en is ingesloten.

Fietsendief

UTRECHT - In de vroege nacht van woensdag 31 januari op donderdag 1 februari werd een verdachte van fietsendiefstal aangehouden.

Rond 02.10 uur meldde een getuige dat een kennelijk dronken man over de Maliestraat in de richting van de Maliebaan met een kennelijk gestolen fiets liep te zeulen. Agenten gingen ter plaatse en zagen de verdachte op de Maliebaan lopen. Hij sleepte inderdaad een afgesloten fiets met zich mee. Hij kon hier geen logische verklaring voor afleggen. Daarop werd de man, 46 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, aangehouden. Hij is naar het politiebureau overgebracht en daar ingesloten. De fiets is in beslag genomen.

Jongetje beroofd

UTRECHT - Op woensdagmiddag 31 januari werd een jongetje van zijn spullen beroofd.

Rond 13.10 uur fietste een 12-jarige jongen uit Utrecht over de Notebomenlaan. Hij werd ingehaald door twee jongens op een fiets, die hem vervolgens de pas afsneden. Het slachtoffer werd tegen de grond gewerkt. Er werden spullen uit zijn zakken gestolen en tevens namen de verdachten zijn tas met sportspullen mee.

Signalementen

Verdachte 1) Licht getinte jongen van 14 -16 jaar, 1.60 - 1.65 meter, normaal postuur, kort krullend zwart haar. Hij had een kleine oorring in zijn rechteroor en droeg een blauwe spijkerbroek en een donker lederen jack;

Verdachte 2) Licht getinte jongen van 14 - 16 jaar, 1.60 - 1.65 meter, breed postuur, kort krullend zwart haar. Hij droeg een zwarte broek en een blauw vest met daaronder een blauw shirt of trui. Het tweetal reed op een grijze herenfiets.

Getuigen van de beroving of mensen die menen de verdachten te (her-)kennen, worden verzocht contact op te nemen met de politie van bureau Tolsteeg op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Burenruzie

UTRECHT - In de nacht van woensdag 31 januari op donderdag 1 februari werd een man door een buurman het ziekenhuis in geslagen.

Rond 01.30 uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij tussen buren in de wijk Overvecht. Agenten gingen ter plaatse en troffen daar de twee mannen, 25 en 45 jaar oud. De 45-jarige man had veel bloed in zijn gezicht en zijn neus stond in een onnatuurlijke stand. Hij kon nog wel een verklaring afleggen. De 25-jarige man was naar de woning van de 45-jarige man toegegaan om over geluidsoverlast te klagen. De woordenwisseling liep uit de hand, waarna de 45-jarige man meerdere vuistslagen in zijn gezicht kreeg.

De 25-jarige man werd aangehouden. Voor de 45-jarige man werd een ambulance besteld. Hij werd naar het ziekenhuis overgebracht en werd ter observatie opgenomen. De verdachte is op verdenking van mishandeling in het politiebureau ingesloten.

Vervelende klant

UTRECHT - Op woensdagavond 31 januari werd een agressieve klant van een horecagelegenheid aangehouden.

Rond 22.15 uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij voor een horecagelegenheid aan de Oudegracht. Ter plaatse zagen agenten dat twee medewerkers van de gelegenheid een 30-jarige man uit Utrecht onder controle probeerden te houden. De agenten moesten ook in actie komen om de verzet plegende verdachte onder controle te krijgen en in de boeien te slaan.

De verdachte had zich in de gelegenheid vervelend gedragen. Hem werd daarbij door personeel te verstaan gegeven dat hij zich normaal moest gedragen en dat hij geen alcohol meer mocht drinken. Een maatje van de verdachte probeerde hem wat reden in te praten, maar dat lukte kennelijk niet, want het maatje kreeg zelf een klap van de verdachte. Daarop besloot het personeel de verdachte de tent uit te zetten.

De verdachte bedreigde een medewerker verbaal en probeerde hem aan te vallen, waarbij de medewerker zich verdedigde. Vervolgens pakte de verdachte een stuk hout, waarmee hij weer de man bedreigde. Daarop werd de verdachte onderuit gehaald en door twee medewerkers onder controle gebracht.

De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en daar ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Straatroof

UTRECHT - Op woensdagavond 31 januari werd een vrouw van haar laptop beroofd.

Rond 19.05 uur liep een 28-jarige vrouw uit Utrecht over de Fernandezlaan in de richting van de Marco Pololaan. Zij had haar laptoptas met een hengsel over haar schouder. Plotseling kreeg zij een duw en voelde dat aan haar laptoptas werd getrokken. De vrouw probeerde de tas aan het hengsel vast te houden, waarna een worsteling ontstond. De vrouw kwam op de grond terecht, stond weer op, maar het lukte de verdachte uiteindelijk de laptoptas te bemachtigen. Hij ging er te voet vandoor.

Het slachtoffer liep het niet op zich zitten en ging achter de verdachte aan, maar kon hem op een gegeven moment niet meer bijhouden. Bij een brandgang tussen de Van Eechoud en de Livingstonelaan verloor zij het zicht op de verdachte. Een passant belde op haar verzoek de politie. Het slachtoffer hield pijn aan haar nek aan de beroving over.

De verdachte was een getinte jongeman van 18 - 20 jaar, ± 1.85 meter. Hij had lang zwart haar, had een donker petje en droeg een zwart bomberjack.

Getuigen of mensen die menen de verdachte te (her-)kennen, worden verzocht contact op te nemen met de politie van bureau Marco Polo op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.