Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 020

datum: 31 januari 2007

Amersfoort investeert in speel- en buitenruimte voor de jeugd

Amersfoort wil de speel- en ontmoetingsplekken voor kinderen en jongeren uitbreiden en verbeteren. Hiervoor wil het college 1 miljoen euro uittrekken, waarmee tien plannen kunnen worden uitgewerkt. Dit voorstel wordt in een peiling aan de raad voorgelegd.

Een rap- en muziekruimte in één van de jongerencentra, verschillende sport-, spel- en/of ontmoetingsplekken in diverse wijken, pannaveldjes, een kunstgrasveld, en ondersteuning van scouting Mondriaan en St. Jozef voor het vernieuwen van hun accommodatie. Deze plannen wil het college van B&W op korte termijn gaan realiseren. Daarnaast wordt voorgesteld geld uit te trekken voor aanvullend onderzoek onder jongeren naar hun wensen en ideeën over jeugdvoorzieningen in hun wijk. De resultaten van dit onderzoek vormen de basis voor nog meer plannen ter verbetering van de speel- en buitenruimte van de jeugd in Amersfoort in de periode 2008 -2010.

Meedenken

Gemeente Amersfoort heeft Keesie, een bureau gespecialiseerd in jongerencommunicatie ingeschakeld om de aankomende maanden in de wijken met kinderen, jongeren en andere bewoners in gesprek te gaan. Doel van het onderzoek is om meer inzicht te krijgen in de belevingswereld van de jeugd en de wensen van kinderen en jongeren met betrekking tot sport-, speel- en ontmoetingsruimte in kaart te brengen. Op basis van het onderzoek kunnen nieuwe plannen voor de jeugd worden ontwikkeld. Ook in deze fase zullen jongeren overigens worden betrokken om mee te denken.

Amersfoort Jong

Het investeren in meer en betere speel- en buitenruimte is een van de zogenaamde blikvangers van Amersfoort Jong, het programma van de gemeente Amersfoort gericht op het versterken van het jeugdbeleid en het samen met jongeren, ouders, scholen en andere instellingen werken aan een stad met ruimte, kansen en zorg voor alle Amersfoortse jongeren.

Informatie: Joyce de la Croix, communicatieadviseur voor de sector Welzijn, Sociale Zekerheid en Onderwijs (WSO), telefoon: 469 45 04, e-mail: jec.delacroix@amersfoort.nl.

.

---- --