Ministerie van Financiën

FIOD-ECD rolt XTC-laboratorium op

nieuwsbericht | 01-02-2007 | Directie Voorlichting

De FIOD-ECD heeft in de nacht van 30 op 31 januari een groot XTC laboratorium opgerold in een loods in Haarlem. Vier verdachten zijn aangehouden.

De vondst is een van de grootste in Nederland tot nu toe. Er zijn zeer grote hoeveelheden grondstoffen, zoals aceton en zoutzuur, voor de productie van XTC aangetroffen. Wat verder opvalt is dat in de loods een complete productielijn is aangetroffen. Niet alleen de verwerking van grondstoffen gebeurde in de loods, maar er werden ook daadwerkelijk tabletten gemaakt. Twee tabletteermachines zijn aangetroffen die samen meer dan 200.000 XTC-tabletten per uur kunnen produceren. Gezien de hoeveelheid reststoffen ter plaatse wordt vermoed dat de loods al een tijdje in gebruik is. Waarschijnlijk zijn er al zeker 6 tot 8 miljoen tabletten gemaakt.

De FIOD-ECD ziet toe op de handhaving van de Wet Voorkoming Misbruik Chemicaliën. Onderzoek naar de levering van de grondstoffen leidde naar de loods in Haarlem. Het onderzoek staat onder leiding van het Landelijk Parket.

Meer informatie


* Persbericht Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie

Zie ook


* Dossier Uitvoering


* Laatst aangepast: 01-02-2007