Kwf kankerbestrijding

http://www.kankerbestrijding.nl

Civiele rechtszaak KWF Kankerbestrijding
over fraude collectegeld

Amsterdam, 1 februari 2007 - Gisteren heeft in Assen de civiele rechtszaak gediend van KWF Kankerbestrijding tegen haar voormalige promotor, die vorig jaar naar aanleiding van bij haar geconstateerde verduistering van collectegeld, werd ontslagen.

In de zaak heeft de rechter zich gebogen over de claim die KWF Kankerbestrijding tegen haar had ingediend over het niet afgedragen collectegeld en opbrengsten uit andere acties ten bate van KWF Kankerbestrijding. In totaal claimde KWF Kankerbestrijding een bedrag van ca. EUR 160.000,- aan niet afgedragen inkomsten.

Tijdens de zitting heeft de betrokken medewerker aangegeven bereid te zijn om het volledige bedrag, dat zij zich heeft toegeëigend en dat overkomt met het door KWF Kankerbestrijding gevorderde bedrag, terug te betalen. Daarnaast zal zij een deel van de kosten, die door KWF Kankerbestrijding in deze zaak zijn gemaakt, vergoeden. Dit bedrag beloopt EUR 35.000,-. De rechter zal op 21 februari 2007 hierover vonnis wijzen.

Naast de civiele zaak loopt er ook nog een strafrechtzaak. De zitting van deze zaak wordt echter niet eerder verwacht dan in mei van dit jaar.

======================