Gemeente Reimerswaal


Gratis energiescan voor agrarische bedrijven

Geplaatst op: 01-02-2007

Gratis energiescan brengt top 3 van mogelijke energiebesparingen van agrarische bedrijven in beeld.

Als agrarisch ondernemer steekt u veel energie in uw bedrijf, maar verbruikt u daarbij niet teveel energie? Er zijn belangrijke redenen om het energieverbruik van uw bedrijf, waar mogelijk, terug te dringen. Ten gunste van milieu, van klimaat, en niet in het minst van uw eigen portemonnee. Energiebedrijf Delta N.V. en de gemeenten Borsele, Reimerswaal, Veere, Middelburg, Vlissingen, Kapelle, Noord-Beveland en Schouwen-Duiveland hebben het initiatief genomen om energiescans uit te laten voeren bij honderd agrarische bedrijven. Deze scans dienen ook de sector. De resultaten zullen uitgebreid worden gecommuniceerd.

In samenwerking met de adviesbureaus Dubourgraaf en Buitenkans is een specifieke energiescan voor agrarische bedrijven ontwikkeld. Daarmee krijgt u inzicht in de energiebalans van uw bedrijf en in de besparingsmogelijkheden.

Hoe gaat het in zijn werk: Samen met u, wordt het energieverbruiksprofiel samengesteld en geanalyseerd en van daaruit wordt een top 3 van de meest renderende besparingen op energiegebied berekend. Ook wordt gekeken naar verduurzaming van energieopbrengst en worden mogelijkheden voor bio energie geïnventariseerd.

Er is budgettaire ruimte voor circa 100 gratis energiescans. Wees er dus snel bij. Bedrijven kunnen zich vanaf 29 januari tot 14 februari aanmelden. De eerste bezoeken zullen in februari worden afgelegd, naar verwachting zullen alle bedrijven voor de zomer zijn bezocht. De uiteindelijke selectie van bedrijven wordt door de stuurgroep met daarin ZLTO gedaan. Dit is om een representatief beeld van de sector te krijgen gesplitst naar bedrijfstype en naar regio.

Heeft u belangstelling voor een energiescan van uw bedrijf, wilt u weten waar, wat en hoe te besparen en wat uw mogelijkheden zijn voor duurzame energie: Meld u dan aan bij ZLTO (Dhr. A. van der Zee) tel: 0113-247723, of per email: avdzee@zlto.nl

Snijden Zeegroente>>