Gemeente Bussum

Bussum kan ingrijpen bij levensbedreigende situaties

De gemeente Bussum heeft vanaf 31 januari 2007 de beschikking over een AED; een apparaat waarmee een elektrische schok aan het hart kan worden toegediend, indien er sprake is van een levensbedreigende hartritmestoornis.

De gemeente Bussum heeft vanaf 31 januari 2007 de beschikking over een AED (Automatische Externe Defibrillatie). Bedrijfshulpverleners en EHBOers van de gemeente Bussum zijn getraind om dit apparaat te gebruiken als dit nodig blijkt te zijn. Ook bij een incident rond het gemeentehuis kunnen externe EHBOers het apparaat toepassen.

Een AED is een apparaat waarmee een elektrische schok aan het hart kan worden toegediend, indien er sprake is van een levensbedreigende hartritmestoornis. Het hart kan na de stroomstoot zelf weer proberen een hartritme te krijgen. Wekelijks worden in ons land ruim 300 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een plotselinge hartstilstand. In ongeveer 80% van de gevallen gebeurt dat thuis en 20% vindt buitenshuis plaats. Snelle reanimatie in combinatie met het gebruik van een Automatische Externe Defibrillator (AED) vergroot het overlevingspercentage aanzienlijk.

De AED wordt opgehangen bij het Centraal Informatiepunt van de gemeente. Bij de toegangen wordt aangegeven dat er een AED in het gebouw aanwezig is.