Gemeente Vlaardingen


Halt tegen vuurwerkovertreders

01 februari 2007

Dit jaar moesten 80 jeugdige vuurwerkovertreders aan de slag in hun kerstvakantie. De politie en bureau Halt zorgden er voor dat jongeren die de vuurwerkregels overtreden hadden, snel aan het werk moesten.

Veel van de jongeren hadden vuurwerk afgestoken buiten de toegestane periode. Anderen hadden illegaal vuurwerk of gebruikten hun vuurwerk op een onverantwoorde manier. Op deze manier zorgden deze jongeren voor gevaarlijke situaties voor henzelf, omstanders en voor veel knallende overlast.

Een deel van de opgepakte jongeren was nog geen 12 jaar. Zij kregen een Stop-reactie. Dit is een traject op vrijwillige basis voor kinderen die vanwege hun leeftijd nog niet strafrechtelijk vervolgd kunnen worden. Zij gingen naar een voorlichtingsbijeenkomst van de brandweer waar zij alles te horen kregen over de gevaren van vuurwerk.

De oudere jongeren moesten verplicht aan de slag in hun kerstvakantie en de handen uit de mouwen steken op de kinderboerderij, in de Heemtuin, het Holypark of bij Wijkbeheer.