Gemeente Vlaardingen


Lemmens wint Landelijke Gedichtendag

01 februari 2007

Hannelly Krutwagen Lemmens uit Best is unaniem gekozen tot winnaar van de LGD Poëzieprijs 2007. Stichting Landelijke Gedichtendag (LGD) heeft dit jaar bijna 100 inzendingen gekregen voor de wedstrijd van de LGD Poëzieprijs.

Vele dichters uit Nederland en België schreven één of meer gedichten op het thema Stilte.

De jury, bestaande uit Teuntje Verheul - Vreugdenhil (stadsdichter), Ilse Noordsij (jongere), Jan van Hemert (oud-docent Nederlands), Hans Mathijssen (acteur) en Beaty Czetö (beeldend kunstenaar), koos unaniem voor het gedicht 'Er is een plaats waar stilte schuilt' van Hannelly Krutwagen - Lemmens. De Stadsdichter overhandigde haar donderdag 25 januari de LGD Poëzieprijs.

De jury oordeelde: "Stilte met een hoofdletter waarop de dichter zuinig is. Een originele benadering van het thema die alle juryleden aansprak." De tweede en derde prijs gingen respectievelijk naar Michelle den Hartog (Vlaardingen) en Pia de Jong (Amsterdam).

Bij de jongeren won de 15-jarige Sander Massink uit Kwintsheul de eerste prijs. De tweede prijs ging naar de 17-jarige Hélène van Ostaay uit Bleiswijk en de derde prijs ging naar de 16-jarige Belgische Margot van Dingenen.