Gemeente Bussum

PvdAer Frank de Groot legt raadslidmaatschap neer

Hij vindt zijn werk als beleidsadviseur van de gemeente Naarden en zijn raadslidmaatschap in Bussum niet langer te combineren.

Raadslid Frank de Groot legt per 8 maart aanstaande zijn raadslidmaatschap voor de PvdA neer. Hij vindt zijn werk als beleidsadviseur van de gemeente Naarden en zijn raadslidmaatschap in Bussum niet langer te combineren.

Frank de Groot is in goed overleg met de PvdA fractie tot zijn beslissing gekomen. Zijn afscheid vindt plaats in de gemeenteraad van
8 maart 2007. Hij zal worden opgevolgd door Marjo Peeters.

Frank de Groot maakt sinds 1998 deel uit van de gemeenteraad van Bussum. Hij heeft zich in de afgelopen periode als raadslid vooral toegelegd op volkshuisvesting, wonen en verkeer. Naarden en Bussum werken op het gebied van welzijn het werkterrein van De Groot - steeds meer samen. In de loop van 2007 zal ook de bestuurlijke herindeling verder vorm krijgen. Al met al voor hem doorslaggevende redenen zijn raadswerk te beëindigen. Dit biedt hem ook de gelegenheid om meer tijd vrij te maken voor zijn gezin met twee jonge kinderen.

Zijn opvolger is de eerstvolgende op de kandidatenlijst van de PvdA, Marjo Peeters. Zij is lange tijd als secretaris van het afdelingsbestuur actief geweest. Vanaf de start van de verkiezingscampagne eind 2005 is Marjo Peeters actief betrokken geweest bij de campagne en de nieuwe fractie. Nieuw is ze dus niet voor de fractie, wel voor de Bussumse raad. Naar verwachting wordt zij inde gemeenteraadsvergadering van 12 april aanstaande geïnstalleerd.