Gemeente Bussum

Bomen rooien

Vanaf maandag 29 januari wordt in opdracht van de gemeente Bussum gestart met het rooien van bomen in onze gemeente.

Het is mogelijk dat in verband met de werkzaamheden sommige straten enkele uren worden afgesloten voor het verkeer.

Vanaf maandag 29 januari wordt in opdracht van de gemeente Bussum gestart met het rooien van bomen in onze gemeente. De werkzaamheden nemen, afhankelijk van het weer, ongeveer vier tot zes weken in beslag.

De bomen die gerooid worden zijn te herkennen aan een witte stip op de stam of zijn al gedeeltelijk afgezaagd. Ze worden gerooid vanwege sterfte, overlast, ziekte of stormschade.

Voor 46 bomen is een vergunning verleend, die gepubliceerd op 14 december 2006 is op De Gemeentepagina in de Bussumse krant.

Naast de bomen waarvoor een vergunning gepubliceerd is, worden 71 bomen gerooid die onder de maat van de vergunningplicht vallen (dunner dan 25 cm in doorsnede gemeten op een hoogte van 1.30 m).

Volgens werkplanning zullen de bomen eerst volledig ontdaan worden van alle takken en een gedeelte van de stam. Vervolgens worden de stamresten met een freesmachine verwijderd. Direct na het frezen wordt de oude grond in het boomgat verwijderd en opgevuld met nieuwe grond.

Vervolgens zal de afdeling Wijkbeheer op deze locaties nieuwe bomen inplanten.

Het is mogelijk dat in verband met de werkzaamheden sommige straten enkele uren worden afgesloten voor het verkeer. Wij vragen uw begrip voor eventuele overlast.

Indien u vragen heeft, kunt u contact opnemen met de servicelijn van de afdeling Wijkbeheer, tel. (035) 692 88 98.