Politie Limburg-Zuid

Datum donderdag 1 februari 2007

Eygelshoven; man valt meisjes lastig

Een tot nu toe onbekende man heeft woensdagavond omstreeks 19.20 uur op de Veldhofstraat in Eygelshoven twee 14-jarige meisjes uit die plaats lastig gevallen.

De man sprak de meisjes aan en deed hen oneerbare voorstellen, met in het vooruitzicht het 25 Euro te betalen, als zij daarop in zouden gaan. De meisjes zijn snel weggerend. De man reed vervolgens weg in een blauwe Volkswagen Golf.

De dader is ongeveer 60 jaar en heeft een sterk gerimpeld gezicht, kort grijs haar met een kalend voorhoofd. Zijn uiterlijk kan omschreven worden als vadsig.

Sittard; inval in woning drugsdealer

De politie heeft woensdagavond bij een onderzoek in een woning aan de Tooropstraat in Sittard ruim 46 gram wiet in beslag genomen. Bij de actie werd ook de bewoonster van het pand aangehouden.

Voorafgaande aan de inval in de woning hield de politie drie 22-jarige inwoners van Maaseik (B) aan, die in het betreffende pand waren geweest en daar drugs hadden gekocht. Zij hadden een geringe hoeveelheid softdrugs bij zich.

Bij het onderzoek in de woning werd ruim 46 gram wiet in beslag genomen. Tegen de bewoonster werd proces-verbaal opgemaakt.

Maastricht; meisje aangerand

Woensdagmiddag heeft een tot nu toe onbekende man op een schoolplein aan de Hunnenweg in Maastricht drie meisjes van 5, 7 en 8 jaar lastig gevallen en één van hen aangerand.

De dader verscheen op zeker moment op het schoolplein, waar op dat moment de kinderen speelden. Dit was buiten schooltijd, omdat het woensdagmiddag was en de school gesloten was. Op zeker moment toonde de man de kinderen zijn geslachtdeel en betaste één van hen. De kinderen zijn toen snel weggelopen naar een van hun ouders.

Op het moment dat een vrouw voorbij liep, vertrok de man.

De man is circa 1,85 groot en heeft zwart/bruin haar en had een stoppelbaard en een sikje. Hij droeg een zwart trainingspak met blauwe strepen aan de zijkant.

De politie stelt een onderzoek in en zoekt getuigen.

Nuth; politie ruimt hennepplantages

De politie heeft woensdagmiddag in een woning aan Hunnecum in Nuth twee hennepplantages aangetroffen.

In totaal werden 490 hennepplanten en alle bij de plantages behorende apparatuur in beslag genomen.

Het pand was niet bewoond. De politie onderzoekt wie de eigenaar van de plantages is.

Het is voor de tweede keer binnen een jaar dat de politie in het betreffende pand hennepplantages aantreft. In augustus 2006 was dat ook al het geval. Toen nam de politie 160 planten in beslag.

Heerlen; hennepplantage in kelder

In de kelder van een woning aan de Oude Brunssummerweg in Heerlen, heeft de politie in samenwerking van het Flex-team van de gemeente woensdag twee hennepplantages aangetroffen.

In totaal stonden in twee ruimtes in totaal 216 hennepplanten. Alle planten en bij de plantages behorende attributen werden in beslag genomen. Tegen de bewoonster werd proces-verbaal opgemaakt.

Het onderzoek in de woning was het gevolg van overlastmeldingen.

Simpelveld; bewoner gewond bij inbraak in zijn woning

Woensdagavond raakte een 50-jarige bewoner van een woning aan de Hennebergweg in Simpelveld gewond nadat hij bij thuiskomst een inbreker had overlopen.

Het slachtoffer liep een verwonding op boven zijn recht oog en diverse kneuzingen aan zijn hoofd en armen.

Toen het slachtoffer in de woning kwam, zag hij dat iemand een tas aan het doorzoeken was. De indringer sloeg op de vlucht, waarna het slachtoffer de achtervolging inzette. Toen hij de indringer op zeker moment te pakken had, verscheen een tweede man die met een stuk hout op het slachtoffer insloeg. Uiteindelijk wisten beide daders te ontkomen.

Enkele spullen die zij hadden buitgemaakt werden op de vluchtweg terug gevonden.

De dader die in de woning werd overlopen is een blanke man tussen de 20 en 25 jaar, 1,80 mtr. groot met een slank postuur. Deze man droeg een grijze jas met een capuchon.

De tweede dader is een blanke man tussen de 35 en 40 jaar, 1,75 tot 1,80 mtr, groot, een normaal tot fors postuur met een kalend hoofd. Over zijn kleding is niets bekend.

De politie is een onderzoek gestart.

Landgraaf; lcd-tv gestolen tijdens lossen

Een 28-jarige vrachtwagenchauffeur werd woensdagmiddag omstreeks 17.35 uur bestolen van een lcd-televisie toen hij meerdere van die toestellen bij een zaak aan de Hoofdstraat in Landgraaf aan het lossen was.

De chauffeur had in verband met afladen van de televisietoestellen de laadklep van zijn vrachtauto open staan. Toen hij het laatste toestel uit de vrachtauto wilde halen, zag hij dat het toestel was verdwenen. Omstanders hadden gezien dat de daders van de diefstal in een donker kleurige Volkswagen waren gevlucht.

De politie stelt een onderzoek in. Zij zoekt getuigen.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

---- --