Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Milieufederatie Noord-Holland krijgt nieuwe directeur

Zaandam, 1 februari 2007 - Ernest Briët wordt de nieuwe directeur van de Milieufederatie Noord-Holland. Op 1 april 2007 neemt hij het stokje over van Hugh Gallacher, die daarmee een bestuursperiode van zestien jaar afsluit.

Ernest Briët is 36 jaar oud. Van oorsprong landschapsarchitect (Landbouwuniversiteit Wageningen) heeft hij als trainee bij het ministerie van VROM een aantal departementale diensten goed leren kennen: de Rijksplanologische Dienst, het bureau van de secretaris-generaal, het directoraat-generaal Milieubeheer en het directoraat-generaal Volkshuisvesting.

Briët is projectleider geweest bij de directie Ruimtelijk Onderzoek en Planontwikkeling van de Rijksplanologische Dienst. Recentelijk was hij regiodirecteur van IVN Noord- en Zuid-Holland. In deze laatste functie heeft Briët zich intensief ingelaten met de Noordhollandse natuur- en milieubeweging.

Ernest Briët omschrijft zichzelf als een bevlogen en energieke persoonlijkheid. Het bestuur van de Milieufederatie Noord-Holland verwacht met hem een directeur in huis te hebben gekregen die resultaatgericht het belang van de leefomgevingkwaliteit zal inbrengen in de vele gebiedsgerichte processen in de provincie Noord-Holland.

Voor meer informatie ; Frieda van Diepen-Oost (voorzitter tel 035-5316669

---- --