Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Bookmaker Dimitri Ntelidis `24/7' gefocust op Nederlandse competities

"PSV gaat echt geen tweede weekend op rij verliezen"


1 februari 2007 ­ De koplopers van de Eredivisie, PSV en Ajax, winnen komend weekend hun topper tegen respectievelijk AZ en Feyenoord. Bookmaker Dimitri Ntelidis van online wedkantoor Unibet weet het zo goed als zeker. Hij roept dan ook niet zomaar wat. Als enige Nederlandse `bookie' richt hij zich `24/7' op alle factoren die de uitslagen van de wedstrijden in de Nederlandse voetbalcompetitie kunnen beïnvloeden. En de gokkende Nederlanders? "Die verwachten dat Ajax makkelijk wint. PSV krijgt het wat moeilijker, maar die ploeg gaat volgens hen echt geen tweede weekend op rij verliezen."

Een belangrijk weekend voor de grote vier van de Nederlandse Eredivisie: zaterdag PSV-AZ, zondag de klassieker Ajax-Feyenoord. Het betekent topdrukte op www.unibet.net en in het bijzonder voor Dimitri Ntelidis. De 28- jarige student Economie ­ in de spaarzame vrije uren die nog overblijven - bepaalt wat uiteindelijk de notering wordt, waarmee de duizenden Nederlandse liefhebbers bij het online wedkantoor aan de gang kunnen. "Soms merk ik dat mensen jaloers zijn. Ik ben beroepshalve hele dagen bezig met voetbal! En dan ben ik ook nog de enige in Nederland die dat op deze manier doet. Ja, ik ken twee Nederlanders die zich respectievelijk voor een Italiaans en een Australisch wedkantoor met het Nederlandse voetbal bezig houden. Maar die richten zich nauwelijks op de Nederlandse markt."

Eindstanden
Om tot afgewogen noteringen te kunnen komen, zorgt hij dat hij op de hoogte is van werkelijk elk element dat enigszins bepalend zou kunnen zijn voor de eindstanden. "Ik leef voetbal! Het betekent dat ik al op maandagochtend zoveel mogelijk kranten lees met daarin de verslagen van het afgelopen weekend. Zo kan ik alle visies tot me nemen", legt Ntelidis uit. "Ik houd schema's bij van geschorste spelers per team, vergelijk opstellingen met die van de weken daarvoor. Uiteindelijk pas ik al die factoren toe op de wedstrijden van het aanstaande weekend. Wie speelt wel, wie niet? Wat doet het weer? Zijn er interne strubbelingen die invloed kunnen uitoefenen op een team? Elke woensdag plaatsen we dan de inzet, waarmee gokkend Nederland aan de slag kan."

www.unibet.net : online sportweddenschappen, casino, poker en games.

Gevoel
Op vrijdag, zaterdag en zondag is het dan voor Ntelidis meestal een kwestie van met de laptop op schoot alle wedstrijden volgen. Omdat Unibet steeds een aantal wedstrijden uit de Nederlandse competitie live aanbiedt, kunnen gokkers nog tijdens de speeltijd inzetten. Bij livebetting worden de prijzen elke 5 minuten aangepast, afhankelijk van het verloop van de wedstrijd. "M'n gevoel blijkt vaak goed te zitten als het gaat om de uitslagen. Al moet ik wel zeggen dat ik de sport nu meer wetenschappelijk benader dan vroeger. Toen overheerste m'n hart m'n verstand. Maar het blijft natuurlijk voetbal en dus moeilijk te voorspellen. En zeg nou zelf: als ik vlekkeloos zou kunnen voorspellen, zouden anderen het ook kunnen. Dan zou een behoorlijk aantal Nederlanders kunnen stoppen met werken om zich de hele dag bezig te houden met online wedden op sportuitslagen. En zo is het nog steeds niet."


Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht