Politie Limburg-Noord

Politie haalt 17-jarige bromfietser van Middenpeelweg
Datum: 1-02-2007
Tijd bericht: 11:17
Plaats: America
De politie heeft woensdagavond een 17-jarige jongen uit America van de Middenpeelweg gehaald, omdat hij met een snelheid van 104 km/u tussen het autoverkeer door raasde.

Tijdens een surveillance met de video-auto signaleerden politiemensen van het Verkeershandhavingsteam de snelle bromfietser en volgden hem enige tijd. Hierbij haalde de jongeman snelheden van 104 km/u met zijn bromfiets, terwijl hij verschillende voor hem rijdende auto's inhaalde. De jongen reed op het weggedeelte in plaats van gebruik te maken van het langs de weg liggende fietspad. De agenten hebben de jongen staande gehouden en tegen hem proces-verbaal opgemaakt. Hierna is hij met zijn bromfiets thuis afgezet, waarbij de ouders geïnformeerd werden over het onverantwoorde gedrag van hun zoon.
Het proces-verbaal voor het overschrijden van de maximum snelheid met 60 km/u zal door de officier van justitie afgehandeld worden. Deze zal ook de hoogte van de boete bepalen.

Onopvallende videosurveillance
In de videoauto kunnen agenten weggebruikers onopvallend volgen, terwijl geavanceerde videoapparatuur de gedragingen en de gemiddeld gereden snelheid over langere afstand registreert. Onopvallende videoauto's (en motoren) worden vooral gebruikt om grove snelheidsovertredingen aan te pakken. Sommige korpsen voeren er algemene surveillances mee uit, terwijl andere korpsen voor een dadergerichte aanpak kiezen. De surveillanten weten meestal wel wie de echte 'verkeerscriminelen' in hun regio zijn. Komen ze zo'n bestuurder tegen, dan kan de onopvallende surveillance voldoende materiaal opleveren om deze bestuurder te beboeten danwel het rijbewijs in te vorderen.