Persbericht

Touchscreen op nieuwe HP notebook en desktop PC's voor consumenten

UTRECHT, 31 januari 2007 - HP annonceert een notebook en desktop PC met touchscreen. De HP Pavilion tx1020 Entertainment Notebook PC en de HP Touchsmart PC onderscheiden zich door een stijlvol en innovatief ontwerp, terwijl gebruikers gemakkelijk door hun video- of muziekverzameling kunnen bladeren met het touchscreen. HP Pavilion tx1020 Entertainment Notebook PC

De HP Pavilion tx1020 Entertainment Notebook PC weegt minder dan twee kilo en is daarmee superlicht. Dit compacte notebook biedt talloze mogelijkheden. Het 12,1-inch breedbeeldscherm kan gemakkelijk worden gedraaid of helemaal worden omgekeerd of op de 'standaard' manier worden gebruikt. Als de ruimte beperkt is, zoals in het vliegtuig of in de trein dan is het handig om het scherm te kunnen draaien of omkeren. Zo kunnen DVDs altijd onder de best mogelijke hoek bekeken worden of foto's worden gedeeld. De HP Pavilion tx1020 is voorzien van handschriftherkenning voor de Nederlandse taal. Aantekeningen op het touchscreen zijn snel gemaakt met de meegeleverde pen.

Met de ingebouwde vingerafdruklezer werkt het inloggen op de HP Pavilion tx1020 veilig en heel eenvoudig. Deze biometrische toegangsbeveiliging kan alle leden van uw familie herkennen, zodat het niet meer nodig is om allerlei wachtwoorden te onthouden.

Een andere handige functie is HP QuickPlay, voor het afspelen van muziek, foto's of video's zonder dat de PC volledig opgestart hoeft te worden.

De stijlvolle HP Imprint-afwerking, een gladde hoogglans coating, beschermt onderweg het notebook ondermeer tegen krassen. HP Touchsmart desktop PC

De HP Touchsmart desktop PC is een bijzonder alles-in-één gestroomlijnd en stijlvol ontwerp. Het 19-inch breedbeeldscherm met geïntegreerde luidsprekers en een harde schijf zijn ondergebracht in een behuizing die ook ruimte biedt om het toetsenbord op te bergen. Het is zelfs mogelijk om een compacte HP Photosmart fotoprinter achter het scherm te plaatsen. Het geheel heeft slechts één stroomkabel nodig.

De HP Touchsmart PC kan op drie manieren worden gebruikt. Het beeldscherm kan in een bepaalde hoek worden gedraaid, waarna via het touchscreen door de muziek- of fotoverzameling kan worden gebladerd. Wanneer het bijvoorbeeld tijd is om te werken, wordt het scherm in de verticale positie gezet en kan het toetsenbord tevoorschijn worden gehaald. En als het werk er weer op zit, kan het scherm teruggedraaid worden, de afstandsbediening worden gepakt om een film of tv te bekijken vanuit de luie stoel.

Om de mogelijkheden van het touchscreen optimaal te benutten, is de HP Touchsmart voorzien van HP SmartCenter. Hiermee kunnen consumenten hun eigen opstartscherm samenstellen, zodat favoriete mappen en bestanden altijd onder 'vingerbereik' zijn. Een ander onderdeel van SmartCenter is HP SmartCalendar, een leuke en intuïtieve manier om alle afspraken bij te houden. Voor de hobby-fotografen is er HP Photosmart Touch voor het bewerken, beheren, uitwisselen en afdrukken van foto's. Ook dit gebeurt allemaal door het scherm met een vinger te bedienen. Het afdrukken van foto's thuis gebeurt op dezelfde manier zoals in de winkel.

Beide PC's zijn ontwikkeld om consumenten te laten profiteren van alle nieuwe mogelijkheden van Windows Vista(TM) Home Premium, het nieuwe Microsoft besturingssysteem. De nieuwe 'look and feel' van Vista, samen met slimme en gemakkelijke manieren om muziek, foto's en DVD's te organiseren en op te zoeken, maken deze PC's tot de krachtigste en meest veelzijdige thuiscomputers die momenteel verkrijgbaar zijn. De krachtige AMD-processors zorgen voor topprestaties, terwijl AMD Live! op de HP Touchsmart PC ongekende entertainment-ervaringen biedt, zowel voor tv als voor streaming live-video's.

De HP Pavilion tx1020 Entertainment Notebook PC is in Nederland beschikbaar vanaf maart 2007 en heeft een consumentenadviesprijs van 1399 euro incl. BTW. De specificaties zijn:


· Microsoft Windows Vista Home Premium


· AMD Turion 64 x2 Mobile Technology


· HP QuickPlay mediaspeler-software met aparte bedieningstoetsen


· 12,1-inch high-definition touchscreen met HP BrightView-technologie


· 120 GB SATA 5400 rpm harde schijf


· 5-in-1 geïntegreerde kaartlezer - ondersteunt Memory Stick, MS Pro, MultiMediakaarten (MMC), XD en SecureDigital (SD)


· ExpressCard 34 slot


· NVIDIA GeForce GO6150 met maximaal 128 MB gedeeld videogeheugen


· Ingebouwd 56K-modem


· 3 USB 2.0-poorten


· 2 aansluitingen voor hoofdtelefoon


· Microfooningang


· Cable docking connector


· Geïntegreerde vingerafdruklezer


· Geïntegreerde pen


· Altec Lansing luidsprekers

De HP Touchsmart PC is alleen verkrijgbaar in de VS en in het Verenigd Koninkrijk. De specificaties van het Britse introductiemodel zijn:


· Microsoft® Windows Vista Home Premium


· AMD dual-core processor en AMD Live!


· 320 GB SATA 3-G harde schijf


· 2 GB intern geheugen


· NVIDIA GeForce GO 7600 met 256 MB videogeheugen


· Tv-tuner en afstandsbediening


· 19-inch high-definition touchscreen met HP BrightView-technologie


· Draadloos toetsenbord en draadloze muis


· Ingebouwde webcam en microfoon


· Ingebouwd WLAN


· Bluetooth


· High-performance 2.0 (stereo) luidsprekers


· Mediakaartlezer en audiovisuele ingangen aan voorzijde


· DVD+/-RW DL met LightScribe-technologie


· Mini Pocket Media Drive-poort voor extra opslagcapaciteit (Mini Pocket Media Drive dient apart te worden aangeschaft)

Over HP

HP legt zich toe op het vereenvoudigen en toepassen van technologie voor al haar klanten, van individuele consumenten tot grote organisaties. HP is een van 's werelds grootste IT-organisaties met een breed portfolio dat onder meer printing, personal computing en IT infrastructuren omvat. HP behaalde wereldwijd een omzet van $ 91,7 miljard over de laatste vier kwartalen, eindigend op 31 oktober 2006. Meer informatie over HP (NYSE, Nasdaq: HPQ) is te vinden op http://www.hp.nl.

© 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice. The only warranties for HP products and services are set forth in the express warranty statements accompanying such products and services. Nothing herein should be construed as constituting an additional warranty. HP shall not be liable for technical or editorial errors or omissions contained herein.

02/2007

Contactpersonen voor de redactie:

Antoinette Bendijk
tel: 030 - 2223384
Antoinette.bendijk@hp.com

Hewlett-Packard Nederland
Orteliuslaan 1000
3528 BD Utrecht
www.hp.nl