Ingezonden persbericht


persbericht

1 februari 2007

Insite gaat jingle top 40 uitzenden op v-radio

Het radioprogramma Insite gaat met ingang van donderdag 1 februari maandelijks de nieuwe binnenkomers uit de Jingle Top 40 uitzenden op V-Radio. Om dit te vieren zal de uitzending van 1 februari helemaal in het teken staan van jingles. Stas Swaczyna en Joost Griffioen van jingleproducent VHU Europe zullen te gast zijn en er wordt gebeld met Benno Roozen van het Genootschap Radiojingles en -tunes. Dit genootschap is ook verantwoordelijk voor de samenstelling van de Jingle Top 40 die elke maand gepubliceerd wordt op de website van de Veronica Radioschool.

Swaczyna is creative director van VHU Europe. Samen met Diederick Huizinga startte hij VHU op in 2003, toen nog onder de naam Van Huis Uit. In het verleden werkte hij bij 3FM en Yorin FM. Nu is hij onder meer betrokken bij de productie van de jingles van 3FM, Studio Brussel, TMF en Arrow Jazz FM.

Griffioen begon als grafisch vormgever bij Radio 538. In 2001 stapte hij over naar TopFormat, tegenwoordig de concurrent van VHU Europe. Daarna werkte hij bij Yorin FM, Radio Veronica en Q-music om vervolgens creative director van Reelworld Europe te worden. Met dit bedrijf werkt VHU Europe nauw samen.

Insite is bedoeld om luisteraars een inkijkje te geven in de radiowereld. Elke week komt er een gast langs om ondervraagd te worden over het vak door presentator Pierre Papa en sidekick Joost Strootman. Binnenkort komen onder andere Mark Labrand van Slam FM en Gijs Staverman van Q-music langs. Onlangs waren Patrick Kicken, Arjen Grolleman, Florent Luyckx, Sjors Fröhlich en Gerard Ekdom Goes al te gast. Insite wordt elke donderdag tussen 20 en 22 uur uitgezonden op V-Radio. De uitzendingen zijn te beluisteren via internet (www.v-radio.nl) en via de podcast.

V-Radio is het webstation van de Veronica Radioschool speciaal voor nieuw radiotalent. Met gebrek aan vernieuwing en jong talent op de Nederlandse radio wil de Radioschool zich onderscheiden door leden van de Radioschool zelf programma's te laten maken. V-Radio streeft er daarom naar een platform te creëren voor gedurfde en creatieve radio. Iedereen kan lid worden van de Radioschool en vervolgens een programma aanbieden. Echt talent wordt op professionele wijze begeleidt en maakt direct kans op een plekje in de Klas van 24, de praktijkgerichte opleiding aan de Veronica Radioschool.

Noot voor de pers,