Ingezonden persbericht


Luchthaven Schiphol, 01.02.2007

Austrian airlines beeindigd financiele ondersteuning slovak airlines

Austrian Airlines Group geeft vanaf begin januari 2007 geen verdere financiële steun meer aan Slovak Airlines. Vanaf gisteren heeft Slovak Airlines al haar diensten stopgezet. De Raad van Bestuur van Austrian Airlines heeft besloten de Fokker 100 en Boeing 737-300 per direct terug te halen, de twee vliegtuigen zijn eigendom van Austrian Airlines.

Austrian Airlines Group verwierf, in januari 2005, 62% van het aandelenpakket van Slovak Airlines. Voorwaarde voor deze investering was de toezegging van de Slowaakse overheid de schulden en diverse andere verplichtingen van Slovak Airlines voor hun rekening te nemen. Deze toezegging werd gedaan door de toenmalige Minister van Vervoer. Twee jaar na deze overeenkomst heeft de Slowaakse overheid, ondanks herhaaldelijk verzoek, nog niet voldaan aan deze verplichten. Reden voor Austrian Airlines om de financiële ondersteuning van Slovak Airlines stop te zetten. Austrian Airlines onderzoekt momenteel of er juridische stappen ondernomen kunnen worden ter compensatie van de geleden schade.

Slovak Airlines vloog op de routes Bratislava-Brussel en Bratislava-Moskou. Passagiers die een vlucht hebben geboekt voor deze routes, worden omgeboekt op Austrian Airlines vluchten van en naar Wenen (behoudens beschikbaarheid). Omboekingen worden verricht door het verkooppunt van het oorspronkelijke ticket.

De Austrian Airlines Group bestaat uit Austrian Airlines, Austrian arrows, Lauda Air en maakt deel uit van de Star Alliance. www.austrian.com