Datum: 1 februari 2007

Leiden/ Voorschoten Snelheidscontroles De afgelopen maand zijn er in Leiden en Voorschoten met de mobiele radarwagen snelheidscontroles gehouden. In totaal controleerde de politie 24457 weggebruikers. Van deze weggebruikers reden er 1640 harder dan de toegestane snelheid. Wat inhoud dat 6,7 % van de gecontroleerde automobilisten te hard reden. De hoogste snelheid werd gehaald op de Ommedijkseweg waar een bestuurder werd geklokt op 113 km per uur. Een bestuurder op de Haagweg kwam met 105 km per uur voorbij.

De in Leiden en Voorschoten geplaatste vaste posten leverde 655 roodlicht en 1590 snelheids- overtredingen op. De hoogste snelheid werd gehaald op de Voorschoterweg in Voorschoten, daar werd een bestuurder geklokt op 105 km per uur.

Alphen aan den Rijn Politie vraagt geschminkte jongen en getuigen zich te melden De politie vraagt een aantal jongens zich te melden bij het politiebureau van Alphen-Ridderveld of via 0900-8844. De politie is op zoek naar jongens die op vrijdagmiddag 19 januari bij een schoolplein aan de Groenoord met kinderen hebben staan praten. De politie vraagt de jongens zich te melden voor opheldering van de situatie.

Een jongen met een wit geschminkt gezicht met zwarte accenten bij de ogen bevond zich op vrijdagmiddag 19 januari bij het schoolplein aan de Groenoord. Hij sprak kinderen aan die daar aan het spelen waren. De jongen was in het gezelschap van drie andere jongens waarvan er één aan het filmen was. Een 7 jarig meisje uit Alphen aan den Rijn die op het schoolplein was, verklaart dat zij op een gegeven moment door de jongen bij de haren werd gepakt. Het meisje heeft in overleg met haar ouders aangifte gedaan van mishandeling.

De politie wil weten wat er zich heeft afgespeeld. De jongens, maar ook getuigen, die meer kunnen vertellen over de situatie, worden gevraagd contact op te nemen met de politie van Alphen-Ridderveld via 0900-8844.

Gouda Politie vindt gestolen urn terug De politie in Gouda heeft dinsdag 30 januari een urn die vanaf de begraafplaats aan de Graaf Florisweg was weggenomen teruggevonden. Zondag 14 januari deed een 50 jarige Goudse aangifte van de diefstal. De urn is donderdag 1 februari terggegeven aan de vrouw. Het onderzoek naar de dader van de diefstal duurt nog voort.

--- einde berichten ---


---
Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326

---- --